Naučni kalkulator by Microsoft

Mnogo je kalkulatora napisano za Windows okruženje, a i kalkulator koji dolazi uz Windows može sasvim lepo da posluži. Ukoliko vam je ipak potrebno nešto jače, pogledajte Sicyon Calculator.

SicyonCalculatorSicyon se reklamira kao objektno orijentisani naučni kalkulator za studente i profesore, istraživače i programere, naučnike i inženjere. Ovaj program sadrži uobičajene računske operacija, ali glavna prednost je u tome što omogućava izračunavanje složenih matematičkih jednačina. Pri tome je podržano korišćenje promenljivih i kreiranje specifičnih korisničkih funkcija uz izvršavanje VBScript i JScript programskog koda.

Sicyon Calculator podržava rad sa matricama, integrale, korenovanje, pronalaženje najmanjih i najvećih vrednosti, crtanje grafikona itd. Na osnovu rezultata računanja mogu se pripremiti izveštaji u HTML formatu, ili snimiti kao projektni fajlovi i naknadno učitavati za nastavak rada. Program sadrži bazu podataka sa fizičkim i hemijskim konstantama, kao i podacima o hemijskim elementima i jedinjenjima. Ugrađena je opcija za konverziju jedinica mere, koja pokriva razne vrednosti koje se koriste u oblastima mehanike, elektrotehnike i termodinamike.

Sicyon Calculator je besplatan program koji možete da preuzmete sa www.sicyon.com.

Pročitajte i:  Kako da obrišete Windows aplikacije

(Objavljeno u Časopisu PC#223)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,