BIZIT plus

Agile Serbia konferencija 2019: Šta predstavlja budućnost razvoja softvera?

Beograd će 12. juna biti evropska Agile i Scrum prestonica s obziorm da će se održati četvrta po redu Agile Serbia konferencija, koja će ugostiti neke od svetskih eksperata i predavača u ovoj oblasti. Teme o kojima će se govoriti biće raznovrsne i svojom sadržinom zadovoljiće ukuse i potrebe svih, bez obzira da li su specijalisti za razvoj softvera ili zaposleni iz sveta biznisa. Zastupljene teme nastoje da daju odgovore na brojna pitanja kao što su: da li imate izazov u Scrum implementaciji u velikom sistemu, da li želite da saznate šta predstavlja budućnost razvoja softvera, Ili vas možda interesuje kako Agile pristup može da unapredi razvoj vaših projekata kroz interne ili ekstrne komunikacije, ili da daju odgovor na izazove iz prakse.

PCPress.rs Image

Na sceni Madlenianuma će se pojaviti Jeff Sutherland, kao glavni govornik konferencije, čijom sesijom će započeti konferenicja. Pored njega nastupiće eksperti kao što su Riina Hellstrom koja će posetioce voditi kroz svet agilnog HR-a i unapređenja poslovnih performansi. Na to će se nadovezati Stefan Tilkov i Mirko Kleiner, koji će takođe kroz svoje teme govoriti o istim procesima, dok su Sander Hoogendoorn, David Evans i Aino Vonge Corry zaduženi za tehničke teme.

Konferencija će se odvijati na tri scene, tako da će posetioci osim na glavnoj EPIC sceni moći da uživaju u predavanjima i radionicama na dve dodatne scene, uz više interakcije i prilika za diskusiju. Za aktivaciju učesnika će se ove godine postarati MatchAbout – aplikacija namenjena događajima koja pruža brojne mogućnosti, poput informacija u realnom vremenu, konekcija, aktivnog učešča i druge. Posetioci će kroz Agile Coaching Corner moći detaljnije da diskutuju sa trenerima, dok će u BIZ corner-u moći da se umrežavaju sa predstavnicima kompanija partnera.

Ovogodišnju konferenciju podržao je veliki broj partnera, među kojima se najviše ističe kompanija Endava, kao zlatni sponzor konferencije drugu godinu zaredom. Sponzori konferencije su kompanije koje su se dokazale na domaćem tržištu kada su u pitanju agilnost i inovacije, a lider u ovom segmentu je Endava koja će imati i nastup putem zvanične aplikacije MatchAbout.

PCPress.rs Image
Jeff Sutherland

Veliki broj ulaznica za Agile Serbia Konferenciju je već rezervisan jer je pojava Jeff Sutherland-a u Beogradu izazvala jako veliko interesovanje. Svakako, iz Agile Serbia tima najavljuju pravi spektakl jer će osim njega događaj obeležiti i brojni drugi međunarodni eksperti koji će se po prvi put pojaviti pred domaćom publikom, prenoseći najbolje primere iz svoje prakse.

Više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu www.agile-serbia.rs/conference/june-2019/.

Facebook komentari: