Predstavljena Honor 20 serija u Londonu

Globalni proizvođač mobilnih telefona, kompanija Honor, predstavila je danas, 21. maja, u Londonu seriju mobilnih telefona koju čine tri modela: Honor 20 Lite, Honor 20 i Honor 20 Pro. Upravo predstavljena Honor 20 serija privukla je svetsku pažnju svojim dinamičkim holografskim dizajnom, kao i sa AI kamerom na poleđini od 48 MP. 

PCPress.rs Image

Honor 20 serija takođe je unela promene u industriju mobilnih telefona svojim AIS Super Night režimom i otvorom blende od čak f1.4. Potpomognut tehnologijom AI stabilizacije na više različitih frejmova i naprednim algoritmom, ovaj režim omogućava pravljenje izuzetno čistih i jasnih noćnih fotografija, sa pojačanim osvetljenjem, manje šuma i vernijim prikazom pravih boja. Budući da zahvaljujući otvoru blende od f1.4 veća količina svetlosti prolazi kroz sočivo, korisnici mogu da zabeleže svoje omiljene momente sa više detalja, čak i u uslovima slabog osvetljenja.

AI kamera od 48MP omogućava korisnicima da uslikaju izuzetno čiste i jasne fotografije tokom dana, naročito uz AI Ultra Clarity mode. Ceo proces odigrava se tako što Dual-NPU i Dual-ISP 7 nm Kirin 980 AI čipseta „uzimaju“ najbolje detalje svake od ovih fotografija i spajaju ih u jednu veliku fotografiju od 48 MP, pri čemu njen kvalitet znatno nadmašuje kvalitet standardne fotografije od 48 MP, stoji u saopštenju Honor-a. Detalji i boje su dodatno pojačane kako bi se obezbedio efekat živopisnih boja. Takođe, uz 16 MP Super Wide Angle kameru, korinsnici mogu da uslikaju više, i to pod uglom od 117 stepeni, dok optička stabilizacija slike (OIS) obezbeđuje kreiranje oštrih fotografija pomoću senzora koji reaguju i na najmanji pokret i stabilizuju sočivo pre nego što se kadar ovekoveči u digitalnom formatu.

Pročitajte i:  HONOR je na VivaTech događaju predstavio inovativnu četvoroslojnu AI arhitekturu i nastavak saradnje sa Google Cloud-om

PCPress.rs Image

Makro sočivo od 2 MP daje korisnicima kreativnu slobodu da zabeleže nešto što golo oko nikada ne bi moglo da vidi. Ova kamera omogućava korisnicima da uhvate detalje na razdaljini od samo četiri centimetra, što je idealno za ljubitelje flore i faune. Takođe, mogućnost 3x zumiranja bez gubitka kvaliteta, kao i 5x hibridnog zoom-a i 30x digitalnog zuma, znači da korisnici mogu da zabeleže sve detalje diskretno, što bi moglo da bude korisno onima koji žele da fotografišu životinje u divljini ili one koji žele da na najbolji mogući način, kroz uličnu fotografiju, prikažu pravi karakter užurbanog gradskog života.

Honor 20 postavlja novi nivo u oblasti korisničkog iskustva tako što predstavlja prvi mobilni telefon u istoriji Honor brenda koji karakterišu višedimenzionalna staklena leđa, pri čijoj izradi je korišćena tehnologija dinamičkog holografskog dizajna. Pažlljivo izrađen pomoću „triple 3D mesh“ tehnike, ovaj proces koji se sastoji iz dva koraka, prvo kreira dubinski sloj pomoću nanotehnologije kako bi mogao da ugradi milione minijaturnih prizmi. Po završetku ovog delikatnog procesa, inženjeri nastavljaju sa izradom 3D zakrivljenog stakla, dodaju sloj boje, kao i dubinski sloj. Kako svetlo prolazi kroz prizme u dubinskom sloju, ono se odbija i razlaže u svim pravcima.

Pročitajte i:  Uređaj koji pruža vrhunske performanse i napredne AI funkcije - HONOR Magic6 Pro

Presvučen nijansama kao što su fantom plava, fantom crna, ponoćno crna ili safirno plava, sloj boje na Honor 20 seriji kombinuje se sa staklenim i dubinskim slojem u vakuumiranom okruženju, pri čemu se vodi veoma precizna kontrola temperature i pritiska. Ishod ovakvog procesa jeste dubinski optički efekat zbog čega se Honor 20 serija izdvaja od svojih prethodnika. Usled složenosti ovog procesa, za svakih 100 proizvedenih staklenih leđa, samo 20 zadovoljava stroge standarde kompanije.

PCPress.rs Image

Filozofija Honor brenda „Uvek bolji“ uticala je na to da se novi model telefona „ne zadržava“ samo na dizajnu, to jest teksturi i boji staklenih leđa. Honor 20 seriju karakteriše 6,26-inčni all-view ekran, koji pokriva čak 91,6% prednje površine telefona. U kombinaciji sa prednjom kamerom od 32 MP koja je ugrađena u ekran telefona, a koja je prečnika samo 4,5 mm, all-view ekran obezbeđuje prijatno vizuelno iskustvo.

Čitač otiska prsta je pažljivo pozicioniran na desnoj strani aluminijumskog okvira, kako bi odgovarao prirodnom položaju prstiju prilikom uzimanja telefona u ruke. Asimetrično pozicionirana kamera, u obliku slova „L“ unapređuje druge performanse Honor 20 telefona budući da na taj način omogućuje telefonu da poseduje bateriju većeg kapaciteta, čime obezbeđuje neometano celodnevno korišćenje telefona. Pored toga, Honor 20 seriju karakteriše i tehnologija grafenskog hlađenja, novo termalno rešenje koje efektivno rasipa toplotu i održava optimalne performanse telefona.

Pročitajte i:  HONOR Magic6 Pro: Nova era AI performansi

Kada je reč o mobilnom gejmingu, treba napomenuti da Honor 20 serija sadrži GPU Turbo 3.0, koji unapređuje gejming sposobnosti uređaja tako što korisnicima nudi unapređeno vizualno i taktilno iskustvo. Slušajući potrebe i želje korisnika širom sveta, Honor 20 serija sklopila je saradnju sa otprilike 25 najtraženijih mobilnih video igrica u ovom trenutku, kao što su Fortnite, PUBG Mobile i Arena of Valor.

PCPress.rs Image

Pored vizuelnog i gejming iskustva, korisnici takođe mogu da uživaju u impresivnom audio isukstvu koristeći virtuelni 9.1 Surround Sound, koji pokreće Histen 6.0. Virtualni 9.1 prostorni zvuk podržava većinu slušalica a sistem čini i ugrađen dvostruki mikrofon koji smanjuje šum – sistem napravljen u skladu sa specifičnim potrebama ljubitelja tehnologije i, konkretno, kvalitetnog zvuka. 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,