Top50 2023

Agilna automatizacija data centara

Kompleksnost modernih data centara i sistema upravljanja ne znače da se procesi ne mogu optimizovati, a sistemi upravljanja pojednostaviti. Dokaz u prilog toj tezi jeste Hitachi Virtual Storage Platform E serija, koja uspeva na svim frontovima – donosi pregršt modernih, inovativnih tehnoloških rešenja uz nevelike troškove u kombinaciji sa fleksibilnim menadžment opcijama. Neki bi rekli – najbolje od svih svetova!

PCPress.rs Image

Kako ispuniti digitalna očekivanja i prohteve širokog spektra najrazličitijih klijenata i korisnika? Odgovor na to pitanje nije nimalo lak niti jednostavan, ali se uvek mora bazirati pre svega na hardveru koji je u stanju da odgovori na sve vrste izazova, a potom i na inteligentnim softverskim rešenjima. Pri svemu tome, treba zadržati komponentu proaktivnosti i predvidljivosti, budući da potrebe i želje stalno rastu, nekada i eksponencijalnom brzinom, a data centri tim izazovima moraju ići u susret.

Hitachi VSP E serija

Odgovor na ova i mnoga druga pitanja stiže u vidu Hitachi Virtual Storage Platform rešenja E serije, koji čine tri modela: E590, E790 i E990. Reč je o storage sistemima srednje klase, koji ne zahtevaju astronomska ulaganja, a zbog njihove fleksibilnosti veoma lako se prilagođavaju potrebama organizacije i/ili klijenata. Ovo infrastrukturno rešenje je osmišljeno tako da pomogne maksimizaciji potencijala data centara i predstavlja jednu od najkvalitetnijih i najpametnijih investicija.

Svoju arhitekturu VSP modeli E serije baziraju na NVMe interfejsu zbog čega isporučuju izuzetan nivo performansi u kombinaciji s minimalnom latencijom. Ovakvo rešenje, koje se odriče starih i sporih vidova interfejsa u korist munjevito brzih NVMe drajvova nove generacije, upravo je zaslužno za izuzetne performanse i rezultate koje donosi E serija. Zahvaljujući tome, sve vrste potreba za protokom, podacima, dostupnošću aplikacija i servisa bivaju u potpunosti zadovoljene, operacije se izvršavaju munjevitom brzinom, a dostupnost je na maksimalnom nivou. Skupa sa već dokazanom reputacijom Hitachi rešenja, skalabilnošću koja omogućava maksimalnu prilagodljivost, kao i upravljački softver koji je oslonjen na veštačku inteligenciju (AI), omogućavaju maksimalnu efikasnost u svakom trenutku.

Pročitajte i:  Važnost upravljanja i nadzora kritične IT opreme u data centrima

PCPress.rs Image

Šta ovo u praksi znači za rastući biznis koji ima ogromne potrebe u domenu aplikacija koje se izvršavaju u realnom vremenu i zavise od ogromnih količina podataka? Pre svega, Hitachi garantuje 100% dostupnost podataka uz 99,9999% – 99,999999% uptime. Najbolje performanse u klasi znače do 6,8 M IOPs-a i latenciju od 64 µs, što su rekordni rezultati za ovu klasu rešenja. Takođe je garantovan 4:1 efektivni kapacitet, uz garanciju totalne efikasnosti do 7:1 za VSP E990/E790/E590 modele, što pokriva uštede na deduplikaciji podataka, kompresiji, kao i korišćenju thin provisioning i snapshots metoda optimizacije efikasnosti. Napredne opcije virtuelizacije omogućavaju zajedničke kontrolne tačke za više storidž sistema, a to doprinosi ukupnoj vrednosti koju isporučuju VSP uređaji E serije i produžava životni vek samih uređaja. Maksimalni interni fizički kapacitet ide od 722 TB do 2,888 PB, uz korišćenje od 24 do 96 flash drajvova baziranih na NVMe interfejsu maksimalnog kapaciteta do 30 TB. Da bi ovako kompleksni sistemi imali maksimalan učinak, podržani su RAID 1, RAID 5 i RAID 6 režimi rada. Na spisku podržanih tehnoloških rešenja kojima se uređaji ove serije mogu podičiti nalaze se Adaptive Data Reduction, Storage Virtualization, In System Replication, Copy Data Management i Non-disruptive Migration.

Šta je NVMe?

NVMe, odnosno Non-Volatile Memory Express, komunikacijski je interfejs dizajniran za SSD-ove koji se baziraju na komunikaciji preko brze PCIe magistrale. Ovako definisani interfejs i drajver omogućavaju postizanje visokih nivoa performansi i efikasnosti, koji nisu mogući upotrebom klasičnih magistralnih interfejsa koje smo poznavali (SATA, SAS, ATA…). Prednosti se ostvaruju pre svega zahvaljujući direktnoj komunikaciji putem PCI Express staza, koje su izuzetno brze, uz minimum latencije i maksimalnu brzinu. Brzina transfera podataka, pouzdanost u čuvanju podataka, maksimalna kompatibilnost i interoperabilnost; zbog toga su NVMe diskovi, odnosno sistemi bazirani na njima, najpoželjniji za upotrebu u praktično svim računarskim, serverskim i klijentskim sistemima, od običnih laptop računara, pa sve do kompleksnih storidž rešenja za data centre – što je upravo Hitachi VSP E platforma!

Pročitajte i:  Data centar trendovi 2024.

PCPress.rs Image

Upravljanje bazirano na veštačkoj inteligenciji

IT se i dalje na globalnom nivou suočava s velikim izazovima. Kompleksnost raste svakodnevno, glad za podacima i njihovom obradom veća je iz dana u dan, a uza sve to postoje velike brige o pouzdanosti i bezbednosti informacija, pristupu podacima radi adekvatne analize, skaliranju koje se ne sme oteti kontroli, problemima sa analitičkim potrebama i mogućnostima… Svestan toga, Hitachi svojim klijentima skida ogroman deo tereta s ramena, pošto Hitachi Ops Center donosi centralizovani sistem nadzora i upravljanja baziran na AI-u, koji može da detektuje najveća opterećenja za najkritičnije aplikacije, te da predloži adekvatno, inteligentno rešenje. Sve ovo dodatno utiče na unapređenje menadžmenta samih podataka, te pomaže spuštanju troškova same infrastrukture.

Ponovo koristimo brojke da dočaramo prednosti ovakvog rešenja. AI menadžment redukuje ručne intervencije do 70 odsto, olakšava donošenje pravih odluka i fokus na stavke koje su kritične za konkretnu potrebu, biznis ili aplikaciju, ubrzava rešavanje problema i sve vrste dubljih analitičkih procesa do četiri puta, te pojednostavljuje isporuku resursa do 90 odsto. Upotreba veštačke inteligencije se i ovde pokazuje kao ispravan put, zahvaljujući kome su optimizacija i uštede stavljene u prvi plan, dok je iskorišćenje resursa maksimizovano!

Pročitajte i:  Energetska efikasnost = finansijska efikasnost = zadovoljstvo korisnika

PCPress.rs Image

Dve decenije liderstva

Hitachi Virtual Storage Platform rešenja E serije su ne samo lideri u svojoj kategoriji već i proizvod 20-godišnjeg iskustva praćenog s više od 4000 storidž patenata. Hitachi storidž sistemi su kreirani s mnoštvom nivoa redundantnosti, s proaktivnim pristupom svim potencijalnim problemima, uz obimno i opsežno testiranje pre stavljanja u pogon. Ova rešenja se koriste u hiljadama kompanija širom sveta, a VSP familija je upravo jedno od najubedljivijih i najpopularnijih storidž rešenja na svetu – s dobrim razlogom.

Korisna adresa: rs.ingrammicro.eu

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,