AI Copilot zvanično stiže na Windows 10

Microsoft-ova AI tehnologija stiže na još 1 milijardu uređaja.

PCPress.rs Image

Windows 10 ima 69 odsto udela na tržištu operativnih Windows sistema

Microsoft-ove ambicije u vezi sa veštačkom inteligencijom pomalo se vraćaju unazad. Kompanija je potvrdila da integriše AI Copilot na Windows 10. AI Copilot će prvo biti dostupan korisnicima Windows Insajder-a u nadolazećem ažuriranju. AI Copilot će se pojaviti na desnoj strani trake sa zadacima. Jednom kada ga izaberete, videćete poznati interfejs Copilot-a, koji možete koristiti za postavljanje pitanja veštačkoj inteligenicji, zatim za upravljanje Windows funkcijama i interakciju sa dokumentima. Microsoft navodi da prozor Copilot-a neće preklapati sadržaj radne površine i neće blokirati otvorene prozore.

Ovakav potez Microsoft-a nije baš iznenađujući. Prema izveštajima, iako je Windows 11 Microsoft-ov najnoviji operativni sistem, on čini samo 26 odsto instalacija Windows-a. Windows 10 i dalje drži 69 odsto tržišta Windows-a.

Microsoft je 2020.godine objavio da je Windows 10 stigao na 1 milijardu uređaja. Sada je ta cifra sigurno i veća. Prema izveštajima Windows Central-a, Windows 11 se nalazi na 400 miliona uređaja. Samo jedan pogled na te brojeve i jasno je zašto Microsoft uvodi svoju najnoviju tehnologiju u stari operativni sistem. Shodno tome, uvođenje veštačke inteligencije na tako veliki broj uređaja bio je vredan intenzivnog interesovanja i promocije AI tehnologije.

Pročitajte i:  Microsoft počeo da prikazuje Windows 11 reklame u Windows-u 10

Copilot za Windows 10 će biti dostupan u predviđenom obliku u Severnoj Americi, kao i delovima Azije i Južne Amerike tokom narednih nekoliko meseci. Microsoft preporučuje korisnicima Windows Insajdera da instaliraju najnovije novembarsko ažuriranje kako bi se pripremili za ažuriranje. Takođe, mogu omogućiti opciju da “dobijaju najnovija ažuriranja čim postanu dostupna” u Windows Update-u.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,