Airbnb nudi virtuelna putna iskustva

Airbnb je najavio da će korisnicima ponuditi potpuno digitalni Experiences servis, kako bi pomogao ljudima tokom perioda socijalnog distanciranja. Novi Airbnb Online Experiences nudiće aktivnosti kao što su časovi pripremanja koktela i kuvanja, virtuelne biciklističke ture, tutorijale za šminkanje, lekcije iz umetničkih domena (vajanje, slikanje…), kao i mnoge druge digitalne sadržaje.

PCPress.rs Image

Takođe, kompanija je dogovorila partnerstvo sa nekoliko organizacija koji će ponuditi besplatne aktivnosti za starije, čime će pomoći da se te osobe aktivno uključe i zabave tokom boravka u kućnoj izolaciji.

Virtuelna iskustva

Kada je 2016. godine lansiran Airbnb Experiences, ideja je bila da se kompanija transformiše iz platforme za rentiranje stanova za turiste u kompaniju koja će ponuditi potpuno turističko iskustvo. Experiences je nudio ture, događaje i aktivnosti koje su nudili lokalni turistički agenti i kompanije u gradovima širom sveta. S obzirom da su turistička putovanja zbog korona virusa potpuno zamrla, kompanija je pauzirala ovaj servis u svom originalnom obliku, ali želi da ga zameni sa online verzijom.

Očekuje se da će na taj način omogućiti ponuđačima smeštaja da na neki način obezbede nove izvore prihoda, jer je njihov osnovni izvor sada praktično zamro. Međutim, ta najava očigledno znači da Airbnb planira da ovaj servis učini komercijalnim, a cene će se kretati od nekoliko dolara do 65 dolara po aktivnosti. Deo prihoda će, kao i za iznajmljivanje stanova, ići Airbnb-u.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,