Vlasnik Twittera daje milijardu dolara za borbu protiv Korona virusa

Jack Dorsey, osnivač popularne društvene mreže Twitter i aplikacije za plaćanje Square, objavio je da će donirati milijardu dolara (oko 810 miliona funti), kako bi se obezbedila finansijska sredstva u borbi protiv Korona virusa. Po podacima koji su pored ovoga objavljeni, ovo predstavlja oko 28% njegovog bogatstva.

twitter protiv korona virusa

Milijarderi se uključili u borbu protiv Korona virusa

U trenucima kada se ceo svet suočava sa virusom koji se pojavio pre samo par meseci u Kini, velike kompanije počele su da objavljuju da će donirati ogromne svote novca u borbi protiv epidemije. Poslednji u nizu je i vlasnik Twittera, Jack Dorsey, koji će donirati skoro 30% svog bogatstva kako bi se učinili dodatni napori protiv globalne pandemije.

Vlasnik Twittera je jasno naznačio da su potrebne hitne mere, ali nije govorio o tome gde će ova velika finansijska pomoć biti poslata, kao ni za šta će biti upotrebljena. Po dosadašnjim podacima, u Sjedinjenim Američkim Državama nedostaje veliki broj respiratora, lične zaštitne opreme, zaštitnih maski i još mnogo toga. Pogotovo je teško kada se pojedinac suočava sa virusom, jer država nije od velike pomoći.

Pročitajte i:  Twitter sarađuje sa portalima za vesti

Lepa vest je to da će nakon epidemije, kada ona prođe, ostatak nepotrešenih sredstava ići za zdravstvenu zaštitu i obrazovanje devojčica, kao i u istraživanja univerzalnog osnovnog dohotka. Vlasnik ove dve bogate kompanije nije jedini milijarder koji se uključio u borbu protiv COVID-19 virusa. Mark Zuckerberg je do sada izdvojio oko 30 miliona dolara, dok je Jeff Bezos poklonio 100 miliona dolara američkim bankama hrane. Tim Cook, izvršni direktor kompanije Apple je još u martu najavio da će kompanija donirati sanitetsku opremu Italiji koja je teško pogođena ovim virusom.

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,