Airbnb sarađuje sa restoranima

Softverski gigant za rezervaciju turističkog smeštaja putem Interneta Airbnb udružio je snage s proizvođačem aplikacije za rezervaciju mesta u resoranima Resy. Na ovaj način, Airbnb potvrđuje da želi da proširi svoje poslovanje na kompletni paket usluga vezanih za tradicionalne putničke agencije.

PCPress.rs Image

Airbnb je početkom godine uložio 13 miliona dolara u Resy koji sarađuje s više od 1000 restorana u 50 gradova. Obe kompanije su pre ulaganja sarađivale na aplikaciji Trips, koja putnicima nudi preporuke za obilazak znamenitosti i aktivnosti na pojedinim turističkim lokacijama.

“Oni (kompanija Resy) proizvode prvoklasni softver za restorane a mi ne želimo nužno ući u to poslovanje”, kazao je izvršni direktor Airbnb-a Joe Zadeh. “Ne želimo na našu platformu uvrstiti svaki restoran, samo one koje bi putnici trebali posetiti”, pojasnio je Joe Zadeh.

Izvršni direktor Airbnb-a Joe Zadeh nije želio da ulazi u finanijske pojedinosti ugovora koji je sklopljen između Airbnb-a i Resy-ja, dok novinska agencija AFP napominje da će Resy biti manjinski deoničar u novoj kompaniji.

Izvor: SEEbiz 

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Yettel aplikacija menja način na koji koristimo tehnologije
SBB

Tagovi: , , , , ,