Top50 Glasaj

Airbnb sarađuje sa restoranima

Softverski gigant za rezervaciju turističkog smeštaja putem Interneta Airbnb udružio je snage s proizvođačem aplikacije za rezervaciju mesta u resoranima Resy. Na ovaj način, Airbnb potvrđuje da želi da proširi svoje poslovanje na kompletni paket usluga vezanih za tradicionalne putničke agencije.

Airbnb je početkom godine uložio 13 miliona dolara u Resy koji sarađuje s više od 1000 restorana u 50 gradova. Obe kompanije su pre ulaganja sarađivale na aplikaciji Trips, koja putnicima nudi preporuke za obilazak znamenitosti i aktivnosti na pojedinim turističkim lokacijama.

“Oni (kompanija Resy) proizvode prvoklasni softver za restorane a mi ne želimo nužno ući u to poslovanje”, kazao je izvršni direktor Airbnb-a Joe Zadeh. “Ne želimo na našu platformu uvrstiti svaki restoran, samo one koje bi putnici trebali posetiti”, pojasnio je Joe Zadeh.

Izvršni direktor Airbnb-a Joe Zadeh nije želio da ulazi u finanijske pojedinosti ugovora koji je sklopljen između Airbnb-a i Resy-ja, dok novinska agencija AFP napominje da će Resy biti manjinski deoničar u novoj kompaniji.

Izvor: SEEbiz 

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Airbnb kreće sa prodajom deonica
SBB

Tagovi: , , , , ,