BIZIT plus

AirPod kućište se ne puni? Evo kako da to popravite

AirPods i AirPods Pro su neke od najboljih bežičnih slušalica koje možete da nabavite i apsolutno su nezamenljive, ako imate Apple uređaje.

PCPress.rs Image

Postoji nekoliko jednostavnih popravki koje treba isprobati

Brze veze, lak pristup informacijama, neometano korišćenje različitih uređaja između iPhone-a, iPad-a i Mac-ova, i naravno, njihov odličan kvalitet zvuka, su razlog zašto su AirPods tako popularni. Međutim, kao i svaka tehnologija, AirPods nisu bez problema, a najgore je kada ih stavite u uši, samo da biste zaključili da su prazne. Ako ste se setili da priključite slušalice, nedostatak punjenja može biti zbog nečeg drugog. Evo šta da uradite ako se vaši AirPods i AirPods futrola ne pune.

Postoji mnogo razloga zašto se vaši AirPods i AirPod kutija možda ne pune. Ali dobra vest je da je, češće nego ne, problem zbog nečeg jednostavnog i lako popravljivog. Prljavština ili bilo koje začepljenje oko kontaktne tačke će sprečiti punjenje slušalica u kućištu ili jednostavno nisu pravilno postavljene. Prljavština ili krhotine oko priključka za punjenje AirPod kućišta, neispravni kablovi za punjenje ili bežični jastučići za punjenje i nasumični softverski kvarovi takođe mogu biti krivci.

Takođe možete da se suočite sa problemima sa punjenjem ako su kućište ili AirPods oštećeni, izloženi vodi ili imaju istrošene baterije. U ovim slučajevima, vaša jedina opcija će biti da kupite zamenu.

Kako popraviti AirPods koji se ne puni u kućištu

Proverite nivo baterije u kućištu

Pročitajte i:  Glasine o iPhone 17

Ako se vaši AirPods ne pune u kućištu, to može biti zato što je propala baterija kućišta. Ako kućištu ne radi baterija, nećete moći da punite ni slušalice. Postoji nekoliko načina da proverite trajanje baterije AirPods kućišta. Ako su AirPods u kućištu, otvorite poklopac i držite ga blizu vašeg iPhone-a ili iPad-a. Na ekranu će se pojaviti prozor koji prikazuje preostalu bateriju pojedinačnih AirPod-ova i kućišta. Dok nosite AirPods, otvorite ekran vidžeta na iPhone-u ili iPad-u. Vidžet Baterije će pokazati nivoe baterije pojedinačnih slušalica i kućišta za punjenje. A na Mac-u, idite u Kontrolni centar, kliknite na Bluetooth ikonu i pređite mišem preko naziva vaših AirPod-a da biste videli nivoe njihove baterije. Možete dobiti jednostavnu indikaciju nivoa baterije u kućištu za punjenje bez vaših uređaja. Kada su AirPods u futroli, pogledajte indikator nivoa napunjenosti na kućištu. Zeleno svetlo ukazuje na potpuno punjenje, dok narandžasto svetlo pokazuje da kućištu preostaje manje od kompletnog ciklusa punjenja. Ako ne vidite svetlo na AirPods ili AirPods Pro kućištu, kućište nema preostalo punjenje.

Očistite AirPods i unutrašnjost kućišta za punjenje

Prljavština i ostaci oko kontaktne tačke će blokirati punjenje AirPods-a u kućištu. Bilo bi najbolje da očistite i unutrašnjost AirPods kućišta. Takođe, zapamtite da se AirPods neće puniti u slučaju ako slušalice nisu pravilno postavljene. Uglavnom se postavljaju bez problema, ali mogu postojati slučajevi u kojima slušalica ne leži sasvim dobro. Izvadite AirPods, ponovo ih stavite u kućište za punjenje, sačekajte nekoliko minuta i pogledajte da li se sada pune.

Pročitajte i:  Nvidia sada vredi više od Amazon-a i Alphabet-a

Ažurirajte firmver AirPods-a ili ga resetujte

Apple objavljuje ažuriranja firmvera za AirPods da bi ispravio greške i poboljšao performanse. Ova ažuriranja su obično automatska i dešavaju se iza scene kada povežete AirPods na svoj iPhone ili iPad. Međutim, ako već neko vreme niste koristili AirPods, nedostatak ažuriranja firmvera takođe može izazvati probleme sa punjenjem. Zapamtite da će vam trebati iPhone, iPad ili Mac koji je prethodno bio povezan sa slušalicama da biste dovršili ručno ažuriranje.

Ako čišćenje AirPods slušalica i kućišta za punjenje, provera postavljanja slušalica i ažuriranje firmvera ne funkcionišu, možda ćete morati da resetujete AirPods i počnete iznova.

Kako da popravite futrolu za AirPods koja se ne puni

Jedini način za punjenje AirPods-a je korišćenje futrole, tako da je veliki problem ako se sama futrola ne puni. Proverite nivo baterije u kućištu koristeći gore navedene korake i ne zaboravite da očistite unutrašnjost, spoljašnjost i priključak za punjenje na kućištu kako biste bili sigurni da prljavština i ostaci ne izazivaju probleme sa punjenjem. Takođe možete pokušati da ažurirate firmver ili resetujete AirPods. Ali postoji još nekoliko koraka koje treba proći ako se AirPods kućište ne puni.

Pročitajte i:  Apple otpušta preko 700 zaposlenih

Proverite kabl za punjenje ili podlogu za bežično punjenje

Svaka futrola za AirPods ima priključak za punjenje, a neispravan kabl može izazvati probleme. Proverite da li je kabl pokidan ili izlizan i priključite druge uređaje da vidite da li je problem u samom kablu.

Ako imate nove AirPods ili AirPods Pro, možete koristiti i podlogu za bežično punjenje za punjenje kućišta. Međutim, problemi sa kompatibilnošću ili poravnanjem mogu uzrokovati probleme prilikom bežičnog punjenja kućišta. Uverite se da koristite MagSafe bežični punjač, punjač sa Qi sertifikatom ili Apple Watch podmetač za punjenje. Postavite futrolu za AirPods na sredinu podloge tako da statusna lampica bude okrenuta nagore. Ispravno ste postavili kućište ako vidite da se lampica statusa upalila na nekoliko sekundi.

Nabavite zamenu za AirPods futrolu

Ako nijedan od gore navedenih koraka ne uspije, vaša jedina opcija je da kontaktirate Apple korisničku podršku i nabavite zamensku futrolu za AirPods. Dobra vest je da možete lako da zamenite svoju futrolu za AirPods. Loša vest je da Apple možda neće pokriti zamenu čak i ako imate AppleCare Plus. U zavisnosti od modela, moraćete da platite između 59 i 89 dolara da biste dobili novu futrolu za punjenje.

Izvor: Androidauthority

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,