BIZIT plus

Alat za migraciju Google Podcasts sada aktivan, YouTube Music uskoro dodaje oznaku “odslušano”

Google Podcasts će prestati sa radom u aprilu, a alat za migraciju ka YouTube Music ili drugim aplikacijama za podcaste je sada aktivan.

PCPress.rs Image

Međunarodni/ regionalni raspored migracije još nije određen

Za korisnike u SAD-u, Google Podcasts na Androidu, iOS-u i vebu ima banner za migraciju koji objašnjava situaciju. Pruža precizniji datum (2. april 2024) uz mogućnost “Learn more” ili pokretanja procesa “Export subscriptions”.

Ako izaberete “Export to YouTube Music”, proverite da li je YTM instaliran (i ažuriran). Ovo će otvoriti aplikaciju i zatražiti potvrdu e-mail adrese na nalogu. Morate se složiti sa “Adding RSS feeds”, a ovaj proces može potrajati nekoliko minuta. Google će napomenuti koliko emisija je preneseno, a možete ih videti u Library > Podcasts.

Vaša druga opcija je “Export for another app” kako biste preuzeli OPML datoteku. Ovo otvara sistemski izbor fajlova kako biste završili proces.

Korisnicima Google Podcastsa u SAD-u je do jula 2024. godine omogućena migracija, dok međunarodni/ regionalni raspored još nije određen.

Tim YouTube Music-a najavio je da će dodati “mogućnost označavanja podcasta kao odslušanog kako bi slušaoci lako prepoznali podcaste sa kojima su prethodno interagovali.” Ovo će biti dostupno “u narednim mesecima”, što je nedovoljno brzo, jer je ova funkcija osnov svih klijenata za podcaste. Nadamo se da će stići mnogo pre aprila.

U međuvremenu, još jedna funkcija koju bi YouTube Music trebalo da doda, ali još uvek nije najavljena, su obaveštenja o novim epizodama. YTM već nudi “Podcast recommendation notifications” koja “pokrivaju nove epizode emisija na koje ste pretplaćeni, ali ovo ne znači da ćete videti obaveštenje za svaku novu epizodu.” Ovaj prekidač može se pronaći u Settings > Notifications.

Izvor: 9to5google

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: