Google Podcasts će biti ugašen u korist YouTube Music 

Šta treba da znate? Google Podcasts će biti ugašen 2024. godine, a Google će ponuditi alat za migraciju kako bi pomogao korisnicima da pređu na YouTube Music. 

PCPress.rs Image

Od naredne godine, širom sveta, YouTube Music će biti jedina Google aplikacija za podcaste

Takođe, YouTube će ponuditi alat koji korisnicima omogućava da preuzmu OPML fajl svojih pretplata na emisije, omogućavajući im da ga prenesu na druge platforme za slušanje. 

YouTube želi da olakša premeštanje vaših podkasta sa Google Podcasts na YouTube Music i objaviće alate i uputstva kada budu spremni. 

Google je objavio u blog postu da će prekinuti sa radom Google Podcasts kasnije tokom 2024. godine kako bi unapredili YouTube Music kao bolje mesto za ljubitelje podkasta. Google Podcasts je lansiran 2018. godine i pružao je način korisnicima da besplatno slušaju biblioteku podkasta.

Međutim, Podcasts je došao u tešku situaciju u aprilu, kada je Google počeo da korisnicima u Sjedinjenim Američkim Državama omogućava besplatno slušanje podkasta na YouTube Music. Podcasts u YouTube Music takođe nude funkcije kao što su slušanje podkasta offline i u pozadini, kao i prelazak između audio i video verzija. Kako bi pomogao u tranziciji, Google će pomoći korisnicima Podcasts-a i podkasterima da pređu na YouTube Music pružajući alate za migraciju i podršku. Ako ste postojeći korisnik, moći ćete koristiti jednostavan alat za migraciju ili dodati svoje RSS feed-ove podkasta u YouTube Music. Takođe možete preuzeti OPML fajl svojih pretplata na emisije i preneti ga na drugu aplikaciju za podkaste, ako to preferirate. Za podkastere, Google pruža alate za kreiranje i analizu njihovih podkasta. Takođe mogu preneti svoj RSS feed na YouTube Music, tako da će njihovi podkasti biti dostupni svima koji već koriste ovu uslugu.

Pročitajte i:  Google Podcasts uskoro prestaje sa radom, korisnici pozvani da pređu na YouTube Music

Tokom narednih nekoliko meseci, Google će vas pitati za povratne informacije kako bi osigurao da proces tranzicije bude što jednostavniji, i planira da objavi jasna uputstva kada alati budu spremni. Ovaj pretraživački gigant takođe je obećao da će podkaste učiniti dostupnim u okviru YouTube Music globalno pre kraja 2023. godine.

Najnoviji potez pokazuje da Google ozbiljno želi da se bori sa Spotifyjem u trci za podkaste. YouTube Music je već jedna od vodećih aplikacija za strimovanje muzike, pa ima dobar početak. Google se nada da će napraviti platformu za sve audio sadržaje, uključujući podkaste.

Izvor: Androidcentral

Facebook komentari: