BIZIT plus

Alex Kipman, šef HoloLensa napušta Microsoft

Alex Kipman, vodeći programer Microsoft HoloLensa, napušta kompaniju. Njegov odlazak usledio je nakon što je objavljeno da se upustio u neprimerene odnose i komentare prema zaposlenima.

PCPress.rs Image

Neprikladno ponašanje

Navodno, on je negovao kulturu koja je umanjivala doprinos žena. Nakon što je Kipman rekao svom timu o svojoj ostavci, Microsoft cloud i Scott Guthrie najavili su reorganizaciju koja će podeliti HoloLens grupu.

U mejlu, Guthrie je napisao da se hardverski timovi HoloLensa pridružuju organizaciji Windows and Devices pod vođstvom Panos-a Panay-a. Takođe, softverski timovi pridružiće se organizaciji Experiences and Devices pod rukovodstvom Jeff Teper-a.

Takođe, Guthrie je napisao da su on i Kipman razgovarali o napredovanju tima u proteklih nekoliko meseci. Zatim su „zajedno odlučili da je ovo pravo vreme da on napusti kompaniju i iskoristi druge prilike“. Očigledno je da će Kipman pomoći u tranziciji tima u naredna dva meseca pre nego što u potpunosti napusti Microsoft.

Prema prethodnim izveštajima i optužbama protiv Kipmana, jedan od izvora je rekao da je Kipman gledao ono što je u suštini VR pornografija u kancelariji pred svojim zaposlenima.

Pročitajte i:  Microsoft testira Windows 11 sa ispravkom za zvuk  

Takođe, bivši izvršni direktor je rekao da su više puta videli kako se Kipman neprimereno ponaša prema ženama. On se prisetio incidenta u kome je Kipman navodno nastavio da masira rame jedne zaposlene čak i nakon što je ona slegla ramenima i rekla mu da prestane.

Menadžeri su navodno govorili zaposlenima da ne ostavljaju žene same u društvu sa Kipman-om. Na kraju se 25 zaposlenih okupilo da sastave izveštaj o lošim iskustvima koja su imali sa izvršnom vlašću. Microsoft još uvek nije potvrdio niti demantovao sve ove navode ali je kompanija objavila da se „svaka prijavljena tvrdnja koja je primljena istražuje a za svaku tvrdnju koja je potvrđena biće preduzete jasne mere”.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: