BIZIT plus

Alexa “intuicija” će unapred znati šta korisnici žele

Amazon je najavio novu opciju uz pomoć koje će njegov virtuelni asistent – Alexaunapred znati šta korisnici žele, a moći će i da ih podseća na želje i stvari koje su zaboravili.

PCPress.rs Image

Nova opcija ponela je ime Alexa Hunches, a virtuelnom asistentu omogućava da nauči na koji način korisnik stupa u interakcije sa svojim pametnim uređajima, tako što nadgleda sve – od pametnih TV uređaja, preko osvetljenja, do pametnih kuhinjskih elemenata. Tako može da razvije šablon poput onog u okviru kojeg se TV isključuje svako veče u isto vreme, te se vrata zaključavaju pred odlazak na spavanje. Ako korisnik zaboravi da uradi nešto što je deo rutine, Alexa će ga odmah podsetiti preko Echo zvučnika ili Android telefona.

Iz kompanije kažu da su dostigli stepen razvoja neuralnih mreža koji omogućava razvijanje „intuicije,“ a opcija će zahtevati da svi pametni uređaji u domaćinstvu budu povezani sa Alexa asistentom. Na primer, nakon što se uređaji povežu, Alexa će podsticati korisnike da prate isti šablon uz pomoć pitanja „Da li je vreme da ugasim svetla?“ Ukoliko korisnik odbije, opcija Hunches bi trebalo da može da pretpostavi zašto je tako.

Pročitajte i:  FTC istražuje investicije Microsoft-a, Amazon-a i Alphabet-a u startup kompanije za AI

PCPress.rs Image

Iz kompanije kažu da je ovo korak napred ka još pametnijim domaćinstvima, te utišavanju buke koja nastaje zbog glasovnih komandi, budući da će asistenti uskoro sve znati unapred.

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari: