Alexa plaši korisnike

U poslednje vreme su oni koji koriste uređaje koji su podržani digitalnim asistentom Alexa mogli da budu svedoci čudnom ponašanju ovog virtuelnog pomoćnika, a u obliku ničim izazvanog, pomalo jezivog smeha. Iz kompanije Amazon su potom izjavili da su upoznati sa ovim problemom, te da rade na potencijalnim rešenjima.

PCPress.rs Image

Tako je naredba „Alexa, smej se“ zamenjena sa „Alexa, da li možeš da se nasmeješ?“, te iz kompanije kažu da bi nova naredba trebalo da spreči greške zbog kojih se asistent smeje, čini se samim korisnicima. Tako bi Alexa ubuduće prvo trebalo da odgovori „Da, mogu da se nasmejem“, te da tek onda počne da se smeje, što će, ako ništa drugo, sprečavati pomalo jezive nesporazume.

Kao što je moglo da se vidi i čuje na Twitter-u, te u okviru drugih platformi, poslednjih dana, Alexa je počinjala da se smeje bez ikakve komande, te su korisnici pisali o tome kako bi na trenutak pomislili da je u prostoriji još neka osoba koja im se smeje, a koju ne mogu da vide, što ume da bude nezgodno ako živite sami.

Pročitajte i:  X planira „štab“ za moderiranje sadržaja u Ostinu 

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,