Top50 Glas publike

Coinbase se suočava sa tužbama zbog zloupotrebe poverljivih informacija

Protiv platforme za trgovinu kriptovalutama, Coinbase, nedavno su podnete dve tužbe – jedna za zloupotrebu poverljivih informacija, te druga kojom se tereti za malverzacije u okviru korisničkih naloga. Tako pomenute tužbe dodatno produbljuju probleme koje platforma već ima, a u vezi sa stabilnošću sistema, te grešaka koje se dešavaju prilikom transakcija.

PCPress.rs Image

Prva tužba podneta je u Federalnom sudu u San Francisku, te je u vezi sa spekulacijama da su zaposleni u Coinbase-u imali informacije o tome kolika će biti vrednost Bitkoina, a pre nego što je počela da raste vrtoglavom brzinom, te da su uticali na transakcije u skladu sa informacijama koje su dobili. U kompaniji su najavili unutrašnju istragu, koja bi trebalo da pruži dodatne informacije za sudski proces.

Druga optužnica takođe je podignuta u San Francisku, te tereti Coinbase zbog toga što nije na vreme obavestio korisnike o nadoknadama koje je trebalo da dobiju na osnovu transakcija iz 2013. godine. Coinbase je tako koine koji su pripadali korisnicima, a na ime nadoknade za razliku u vrednosti, zadržao za sebe, umesto da obavesti regulatorna tela, ili same korisnike.

Pročitajte i:  Coinbase kažnjen sa 50 miliona dolara

Izvor: Tech Spot

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,