ERP 2024

Alibaba sa ruskim partnerima pokreće AliExpress Russia

Alibaba je objavila da će rusku podružnicu uključiti u zajednički projekat u kom će joj partneri biti ruski državni fond i dve tehnološke kompanije.

PCPress.rs Image

Alibaba će u zajedničko ulaganje AliExpress Russia, koje će funkcionisati kao platforma za e-commerce, uključiti svoju rusku podružnicu, dok će ruski mobilni operater Megafon zameniti svoj 10% udeo u internet grupi Mail.ru za 24% udeo u novoj firmi. Doprinos Mail.ru zajedničkom ulaganju biće odeljenje za e-commerce Pandao i gotovina, za koju će dobiti 15% udeo u AliExpress Russia. Ruski državni investicioni fond RDIF kupiće 13% udeo u novoj firmi. Alibaba će u AliExpress-u imati udeo od 48%, a ruski partneri preostalih 52%.

Sporazum o zajedničkom ulaganju potpisan je tokom Istočnog privrednog foruma. „Udruživanjem snaga s vodećom ruskom e-commerce platformom, AliExpress će na svojim društvenim mrežama, porukama, elektronskoj pošti i internet igrama dobiti 100 miliona korisnika Mail.ru grupe“, saopštili su iz kompanija i dodali: „Pristupom ovoj jedinstvenoj platformi i korisničkoj bazi, zajedničko ulaganje će se nadopuniti vrednosnim lancem potrošačkog stila života u Rusiji, kreirajući jedinstvenu platformu za društvene mreže, komunikaciju, igranje i trgovinu.“ Partneri će u novu firmu uložiti milione dolara, najavio je izvršni direktor Mail.ru grupe Boris Dobrodeev.

Izvor: BBC

Facebook komentari: