BIZIT plus

Alibaba sprema svog ChatGPT rivala

OpenAI je sa ChatGPT AI chatbot-om napravio pometnju, kakvu odavno nismo videli na IT tržištu. Praktično svaka poznatija IT kompanija želi da što pre ugrabi svoj deo kolača, bilo kupovinom ili partnerstvom sa nekim od postojećih AI alata, bilo predstavljanjem sopstvenog AI rešenja. Uostalom, Microsoft je već ugradio AI pretragu u Bing, Google je predstavio eksperimentalnu verziju Bard-a, Baidu testira Ernie Bot-a, a njima se po svemu sudeći uskoro pridružuje i Alibaba. 

PCPress.rs Image

Ovaj kineski e-commerce gigant potvrdio je da ubrzano radi na svom AI chatboot-u. Kompanija nije navela detalje kada se očekuje predstavljanje njihovog AI chatboot-a, ali su naveli da na njegovom razvoju rade još od 2017. godine, kao i da se trenutno nalazi u fazi internog testiranja.

Za sada se ne zna za šta će se i kako upotrebljavati njihov AI. S obzirom da je u pitanju jedna od najvećih svetskih kompanija za online kupovinu, pretpostavljamo da će AI chatboot obezbeđivati bolje iskustvo za korisnike u smislu pronalaženja željenog proizvoda. Međutim, Alibaba ima i druge oblasti poslovanja, od cloud computing-a, pa sve do finansija, a sve su to oblasti u kojima AI može da se upotrebi veoma uspešno.

Pročitajte i:  Otkrijte snagu budućnosti uz TECNO: Tehnologija koja inspiriše

Izvor: Engadget

Facebook komentari: