Spotify dostigao 205 miliona premium korisnika

Spotify je objavio svoju zaradu u četvrtom kvartalu prethodne godine i naveo da sada ima 205 miliona premium pretplatnika, što je 10 miliona više u odnosu na prošli kvartal. Takođe je ostvario 3,17 milijardi evra prihoda, tako da je premašio očekivanja i u broju pretplatnika i u prodaji.

Spotify logo sa slušalicama

Spotify otpustio 6% svojih zaposlenih 

Spotify sada broji skoro 500 miliona aktivnih korisnika mesečno, uključujući nivoe pretplatnika koji podržavaju oglase i koji se plaćaju. Međutim, za celu 2022., kompanija je prijavila neto gubitak od 430 miliona evra uz prihod od 11,7 milijardi evra. Spotify je rekao da su gubici nastali zbog većih troškova zaposlenih prvenstveno zbog rasta broja zaposlenih i viših troškova oglašavanja. To pomaže da se objasne akcije kompanije prošle nedelje, kada je objavila da otpušta 6% svoje radne snage kao deo restrukturiranja cele kompanije.

Kao deo toga, glavni direktor za sadržaj Dawn Ostroff je podneo ostavku i Ek je rekao da će kompanija fundamentalno promeniti način na koji radi, uključujući i njegovu vlastitu ulogu. Gledajući unapred u naredni kvartal, Spotify predviđa da će dostići pola milijarde aktivnih korisnika mesečno i videti skromno povećanje na 207 miliona premium pretplatnika.

Pročitajte i:  Kanada uzima pet procenata od prihoda streaming platformi

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: