ePlaneta

Alienware kreirao prvi laptop sa Radeon MX 7900M grafičkom kartom

Alienware je upravo najavio osvežavanje popularnog laptopa za igre m17 R5. M17 je već bio sjajan primer AMD Advantage sistema, a m18 ovo podiže za stepenicu ili dva. Alienware m18 ide sve zajedno sa AMD integracijom, a kompanija se hvali da je to „najmoćniji 18-inčni AMD Advantage laptop“ ikada napravljen.

Alienware m17 dobija ultra brzi ekran

Cena prava sitnica – od 2,800 dolara

Termin AMD Advantage je marketinški govor za računar koji je napravljen od temelja za igranje igara preko različitih AMD čipsetova i tehnologija. U tom cilju, m18 je prvi računar koji ima potpuno novi AMD Radeon RX 7900M grafički čip za laptop. Ovi laptopi su takođe opremljeni cenjenim AMD Ryzen 7945HX CPU-om. Dakle, da, ova stvar je zver.

Radeon RX 7900M je projektovan da isporučuje vizuelne prikaze „desktop klase“ čak i kada puštate AAA naslove koji su gladni energije. GPU je ispunjen tehničkim karakteristikama, kao što su akceleratori za praćenje zraka druge generacije, 16 GB GDDR6 VRAM-a i druge „napredne mogućnosti za pomeranje granica igara i kreiranja sadržaja u pokretu“.

Ryzen 9 7945 CPU pomaže da se sve odvija zahvaljujući 16 jezgara performansi, 32 niti za obradu i AMD-ovoj vlasničkoj tehnologiji Zen 4 čipleta. CPU je proizveden korišćenjem novog 5nm dizajna, prvog za laptop računare za igre, koji obećava bolju energetsku efikasnost i brže performanse.

Ovi prenosni računari se isporučuju sa AMD-ovim softverskim paketom Adrenaline Edition, tako da možete da pristupite SmartShift alatu za prebacivanje snage između GPU-a i CPU-a u realnom vremenu kako biste poboljšali performanse. Pored toga, vlasnička grafička tehnologija SmartAccess kompanije automatski daje prioritet performansama igre i smanjenom kašnjenju kada se koristi FreeSync.

Međutim, prenosni računari su više od brojeva u tabeli, a m18 ima neke druge prednosti koje vredi pomenuti. Ovi računari su opremljeni Alienware-ovom Crio-tech tehnologijom termičke regulacije. Ovaj termalni materijal interfejsa proteže se i na CPU i na GPU, sa proširenom parnom komorom koja pokriva svaku komponentu, pomažući da se toplota rasprši kroz ceo sistem. Četiri tanka ventilatora završavaju ovaj proces tako što provlače zagrejani vazduh kroz osam toplotnih cevi i izlaze kroz pet ventilacionih otvora.

Takođe dobijate ekran od 18 inča opremljen i Dolby Vision i Dolby Atmos, sa odnosom širine i visine 16:10, QHD+ rezolucijom i maksimalnom brzinom osvežavanja od 165 Hz. Možete overklokovati ovu brzinu osvežavanja sve do 480Hz na račun rezolucije za konkurentne scenarije igara. FHD veb kamera i IR kamera za prepoznavanje lica su takođe na brodu.

Što se tiče RAM-a i skladištenja, tu je dvokanalna DDR5 memorija koju može zameniti korisnik i možete da kupujete opcije sa do tri M.2 SSD-a za kombinovano ukupno 8,5 TB skladišnog prostora. Laptop se može pohvaliti nekim estetskim dodacima, poput aluminijumskog poklopca i donjeg poklopca, aluminijumskog livenog unutrašnjeg okvira i reljefa „18“ na spoljašnjosti. M18 je dostupan od danas po početnoj ceni od 2.800 dolara.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: