ePlaneta

Alphabet blizu vrednosti od 2 biliona dolara

Tržišna kapitalizacija kompanije Alphabet se skoro udvostručila od januara 2020. godine.

PCPress.rs Image

Alphabet, Google-ova matična kompanija, nakratko je dostigla tržišnu kapitalizaciju od 2 biliona dolara. Tržišna kapitalizacija tehnološkog giganta trenutno je na nekih 1,98 biliona dolara, ali je u ponedeljak u podne prešla 2 biliona dolara, a kasnije je imala vrednost od 2.987,03 dolara po akciji. Tržišna kapitalizacija kompanije Alphabet se skoro udvostručila za 1 bilion dolara od januara 2020.

U trećem tromesečju 2021. godine, Alphabet je imao rekordni kvartal, zaradivši ogromnih 65,1 milijardi dolara. Kompanija je saopštila da je njen prihod porastao za 41%, dok je profit skočio za skoro 69%. Google pretraga je zabeležila blagi rast profita, popevši se na 37,9 milijardi dolara sa 35,8 milijardi dolara u prethodnom tromesečju. YouTube, još jedna kompanija velikog giganta Alphabet-a, zaradila je 7,2 milijarde dolara u poslednjem kvartalu.

Alphabet u društvu najvećih

Tokom čitave pandemije, Big Tech je procvetao, a kako su kompanije širom sveta prelazile sa radnih mesta na udaljena radna okruženja zasnovana „u oblaku“, Google je imao koristi u vidu pretplata za skladištenje u oblaku i digitalnih oglasa.

Pročitajte i:  LinkedIn uveo gaming sekciju

PCPress.rs Image

Alphabet se skoro pridružio Apple-u i Microsoft-u kao jedna od tri kompanije sa sedištem u SAD koje su deo ekskluzivnog kluba kompanija koja imaju vrednost od 2 biliona dolara. Apple je dostigao cilj u aprilu prošle godine, dok je Microsoft dostigao 2 biliona dolara prošlog juna. Amazon je blizu pridruživanja klubu od 2 biliona dolara, ali njegova trenutna procena od 1,7 biliona dolara.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,