Radnici Amazona neće da rade

Zaposleni u Amazonu u pojedinim skladištima planiraju da napuste posao i bojkotuju rad, jer smatraju da kompanija nije učinila dovoljno da ih zaštiti usred epidemije Korona virusa. Radnici protestuju jer je Amazon ipak odlučio da drži skladišta otvorena i pored činjenice da su u pojedinim registrovani prvi slučajevi virusa COVID-19.

radnici amazona neće da rade

Samo u jednom magacinu 5-7 obolelih

U magacinu u Njujorku je testirano više zaposlenih, od kojih se priča da je čak njih sedmoro obolelo od novog virusa. Odmah nakon tih glasina, Amazon je izašao sa saopštenjem da je njihov glavni prioritet zdravlje i bezbednost svih zaposlenih. U tom magacinu Amazon je uveo posebne mere bezbednosti, držanja distance između zaposlenih, povremenih šetnji na otvorenom, i još mnogo toga. Smatraju da će to regulisati i ublažiti dalje širenje virusa.

Amazon beleži porast prodaje online tokom krize izazvane Korona virusom, jer sve više ljudi koji ostaju u svojim domovima koriste usluge online kupovine. Zbog toga čak i planiraju dodatno zapošljavanje kako bi mogli da podnesu sve narudžbine koje im stižu. Do sada je od ovog virusa obolelo preko 780,000, a umrlo preko 37,000 ljudi. IBM se udružio sa Belom kućom u pronalaženju vakcine i leka, dok je Google donirao 800 miliona dolara za pomoć u ovoj teškoj situaciji.

Pročitajte i:  Nova TV serija inspirisana video igrom Fallout

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,