BIZIT plus

Amazon dominira na tržištu pametnih zvučnika

U trećem kvartalu ove godine Amazon je prodao 10.4 miliona pametnih zvučnika, što čini 36.6 odsto tržišta. I istom vremenskom periodu, prodaja Google-ovih pametnih zvučnika iznosila je 3.5 miliona komada (12.3 odsto tržišta). Osim odličnog rezultata koji je ostvario Amazon, na lošiju prodaju Google-ovih zvučnika uticala je i pojava novih kineskih konkurenata, Alibaba i Baidu, koji su napravili masivan napredak u trećem kvartalu.

PCPress.rs Image

Ukupno tržište pametnih zvučnika je u neprestanom porastu. Istraživanje koje je sproveo Canalyst, pokazuje da je u trećem kvartalu 2019. godine prodaja pametnih zvučnika porasla za 44 odsto, sa ukupnim brojem od 28.6 miliona prodatih primeraka.

Najveći rast je doživeo Amazon, sa porastom od 65.9 odsto, najviše zahvaljujući promocijama koje je nudio tokom tog perioda. Najveći gubitnik u tom periodu bio je Google kome je prodaja opala za 40.1 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Alibaba i Baidu su u tom periodu prestigli Google i oni sada zauzimaju drugo, odnosno treće mesto po prodaji, odmah iza Amazon-a.

Pročitajte i:  Amazon-ova usluga skeniranja dlanova  

Izvor: Android Central

Facebook komentari: