ERP 2024

Amazon ima svoj AI generator slika

Amazon je skočio na isti vagon na koji su se ove godine uključile mnoge velike tehnološke kompanije debitovanjem sopstvenog generatora slika. AWS korisnici sada mogu da pogledaju pregled Titan Image Generatora na Bedrock konzoli. Oni mogu ili da unesu tekstualni upit za kreiranje slike od nule ili da otpreme sliku i uređuju je.

PCPress.rs Image

Jednostavan i moćan

Amazon kaže da alat može da proizvede velike količine realističnih slika studijskog kvaliteta po niskoj ceni. Tvrdi se da veštačka inteligencija može da generiše relevantne slike na osnovu složenih tekstualnih upita, istovremeno osiguravajući da je kompozicija objekta tačna i da postoje ograničena izobličenja. Ovo, prema kompaniji, pomaže u „smanjenju stvaranja štetnog sadržaja i ublažavanju širenja dezinformacija“.

Oni koji žele da uređuju sliku mogu da izoluju oblasti u kojima žele da dodaju ili uklone detalje. Oni mogu, na primer, da zamene pozadinu ili zamene objekat u ruci subjekta. AI takođe može da proširi granice slike dodavanjem veštačkih detalja, slično kao funkcija Generativno proširenje u Photoshopu.

Pročitajte i:  Amazon Music Maestro - AI liste za reprodukciju 

Amazon kaže da Titan primenjuje nevidljivi vodeni žig na slike koje generiše. Kompanija kaže da će ovo „pomoći u smanjenju širenja dezinformacija obezbeđivanjem diskretnog mehanizma za identifikaciju slika generisanih veštačkom inteligencijom i za promovisanje bezbednog i transparentnog razvoja AI tehnologije“. Tvrdi se da su vodeni žigovi otporni na modifikacije. Prema demonstraciji generatora slika, AI takođe može da generiše opis slike ili relevantnog teksta za upotrebu u objavi na društvenim medijima.

Vest o generatoru slika pojavila se na Amazonovoj AWS re:Invent konferenciji, na kojoj je kompanija takođe pokazala svoje najnovije AI čipove i otkrila AI chatbot koji je orijentisan na poslovanje pod nazivom Q. Kompanija je nedavno počela da nudi oglašivačima alat koji im omogućava da dodaju AI – generisane pozadine za slike proizvoda.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: