BMW i Mercedes grade mrežu punjača u Kini 

BMW će sarađivati sa Mercedes-Benzom na izgradnji mreže za punjenje u Kini, što je retka saradnja između dva nemačka proizvođača luksuznih automobila. 

 BMW Brilliance, BMW-ovo zajedničko preduzeće u Kini, i Mercedes-Benz potpisali su sporazum o saradnji za uspostavljanje zajedničkog preduzeća sa učešćem 50:50 u Kini. Zajedničko preduzeće planira da izgradi najmanje 1.000 stanica za punjenje u Kini do kraja 2026. godine, obezbeđujući oko 7.000 punjača, saopštio je BMW.  Planirano je da prve stanice za punjenje počnu da rade u ključnim gradovima za nova energetska vozila (NEV) u Kini od 2024. godine, sa naknadnom izgradnjom stanica za punjenje kako bi pokrili više gradova i regiona. 

Posebno, mreža za punjenje zajedničkog preduzeća biće otvorena za javnost, iako će kupci BMW-a i Mercedes-Benza moći da imaju bolje iskustvo.  Kupci BMW-a i Mercedes-Benza će moći da uživaju u ekskluzivnim premium uslugama kao što je besprekorno iskustvo digitalnog punjenja i onlajn rezervaciju.  BMW aktivno reaguje na brzu tranziciju elektrifikacije na kineskom automobilskom tržištu, a do kraja oktobra 2023. bilo je 600 ovlašćenih BMW dilera opremljenih uređajima za punjenje, uključujući BMW zidne kutije za punjenje naizmeničnom strujom i DC punjače

Pročitajte i:  BMW Srbija – zvanični partner 37. Comtrade Beogradskog maratona

BMW-ova mreža za punjenje pristupa više od 580.000 punjača trećih strana u Kini, uključujući 320.000 DC brzih punjača, pokrivajući više od 320 gradova, saopštila je kompanija.  BMW je u avgustu pokrenuo program stanice za punjenje, sa punjačima koji podržavaju do 600 kV snage punjenja. Mreža kompresora je takođe otvorena za sve marke električnih vozila (EV). 

Nio, čija je mreža za punjenje bila otvorena za sve brendove električnih vozila u poslednjih nekoliko godina, takođe otvara svoju mrežu za zamenu baterija za druge proizvođače automobila, a među prvima su se pridružili Changan Automobile i Geely Holding

Tesla, čija je mreža za punjenje ranije bila ekskluzivna za njene vlasnike, otvorila je svoju kinesku mrežu za punjenje za druge brendove električnih vozila 24. aprila na pilot bazi. 

Izvor: autotech.news

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,