BIZIT plus

Amazon Kindle Scribe e-reader podržava pisanje po e-ink ekranu

Kindle Scribe je e-book čitač dijagonale 10.2 inča, zasnovan na e-ink tehnologiji, koji omogućava pisanje po ekranu. Leva strana uređaja ima veći okvir oko ekrana, da bi se olakšalo držanje u jednoj ruci, a reader ima i čvrstu, preklopnu futrolu koja omogućava držanje u različitim položajima (na žalost, ona se dokupljuje posebno).

scribe

Kao i drugi Kindle modeli, Scribe poseduje e-ink ekran sa gustinom od 300 ppi, pa odštampani, ali i rukom ispisani tekst deluju veoma oštro. Ekran poseduje i osvetljenje od čak 35 LE dioda, što je daleko više izvora osvetljenja od Kindle Oasis-a (25 LED), Paperwhite-a (17 LED) i običnog Kindle-a (samo 4 LE diode).

Proizvod će biti dostupan od 30. novembra ove godine, a već sada ga je moguće rezervisati. Najjeftiniji model, sa 16 GB prostora za podatke i osnovnom olovkom, košta 340 dolara. Za 30 dolara više, moguće je uzeti i Premium Pen, olovku koja ima i funkciju brisanja, kao i programabilni taster. A ako doplatite 20 ili 50 dolara, možete dobiti varijantu sa 32 GB, odnosno 64 GB prostora za podatke.

Pročitajte i:  Amazon prestaje da plaća kreiranje Alexa veština 

Izvor: ArsTechnica

Facebook komentari: