Windows 11 ažuriranje vraća funkcije u Task Manager i Widgets

Windows 11 konačno vraća mogućnost da desnim tasterom miša kliknete na taskbar da biste omogućili Task Manager, bez pritiskanja CTRL + ALT + DELETE.

PCPress.rs Image

Microsoft sluša i prikuplja povratne informacije

Takođe, tu su i poboljšanja vidžeta koja su prethodno najavljena. Ovo je deo Insajderskog programa, gde se korisnici mogu prijaviti da isprobaju nove funkcije koje bi mogle stići u predstojećem izdanju Windows 11 na računaru. Verzija 25211 donosi oba ova poboljšanja korisnicima koji su se prijavili, zajedno sa mogućnošću Snipping Tool-a da automatski čuva snimke ekrana. Za vidžete, nova postavka može da isključi pokret za prelazak miša preko bočne strane ekrana kako bi se widget pane pojavio, pored dve odvojene ikone gde možete da napravite okno sa vidžetima preko celog ekrana ili da mu dodate nove vidžete.

Iako je prvo veliko ažuriranje za Windows 11 dostupno korisnicima za preuzimanje, Microsoft i dalje sluša povratne informacije. Ipak, postavlja se pitanje zašto je ova mala, ali korisna funkcija za Task Manager uopšte uklonjena. Od njegovog objavljivanja u oktobru 2021, ako ste morali da nasilno zatvorite aplikaciju, mogli ste da pristupite Task Manageru samo pritiskom na CTRL + ALT + DELETE. Ipak, u operativnom sistemu Windows 10 i prethodnim izdanjima, desni klik na taskbar da biste omogućili Task Manager je bio dostupan. Ova metoda mi je delovala glomazno, kao i relikt izgleda iz Windows 8.

Pročitajte i:  Windows 11 dobija ugrađeni skener QR kodova: Evo kako da ga koristite

Od prikaza preko celog ekrana do debelih ivica, nikada nije imalo smisla zašto su ovaj meni i metod još uvek prisutni u Windows-u 11. Iako je ovaj meni još uvek prisutan u ovoj insajderskoj verziji, funkcija za desni klik na taskbar da bi se pojavio Task Manager je veoma dobrodošla, jer čini mnogo jednostavnijim i bržim zatvaranje aplikacije koja vam se možda zamrzava. To je još jedan napor Microsofta da učini taskbar lakšim za upravljanje korisnicima, posebno jer je imala mešoviti prijem otkako je debitovao zajedno sa Windowsom 11 2021.

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: