Amazon nastavio da prodaje supstance za doping i nakon zabrane

Iako je tokom maja nastupila zabrana za prodaju supstanci koje se mogu koristiti za doping, Amazon nije ispoštovao tu odluku američkih regulatornih tela i nastavio je da ih prodaje, sve do pre par dana, kada su odlučili da obrišu sve podatke u vezi sa ovim proizvodima.

amazon ne poštuje sudske odluke

Konačno uklonjeni peptidi sa Amazona

Amazon je konačno uklonio desetine peptida sa svojih listi proizvoda, lekova koji se mogu koristiti za doping, nakon što je istraga pokazala da je nakon maja i dalje u prometu bilo 66 takvih proizvoda na sajtu najveće trgovine na svetu. Peptidi se prirodno prave u telu, ali sintetičke verzije, koje se mogu prodati u bočicama, često se koriste kao lekovi za poboljšanje performansi, jer mogu ubrzati oporavak od povreda.

Poslednjih nedelja, dokazano je da je Amazon imao na spisku svojih proizvoda peptide koji nisu na listi odobrenih lekova od strane američke Uprave za hranu i lekove. Većina ovih proizvoda je od strane Svetske antidoping agencije proglašeno drogom. Međutim, kompanija Amazon se za sada pravda time da su proizvodi bili označeni za “istraživanje” ili “laboratorijsku upotrebu“.

Pročitajte i:  Amazon odlaže povratak radnika u kancelarije do 2022. godine

Ovo nije prvi put da najveća e-trgovina na svetu stavlja na listu proizvoda koji se mogu kupiti one koji su od strane regulatornih tela označeni kao zabranjenim. Očekuju se dalje reakcije institucija na ovakvo ponašanje i nesmotrenost.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: