TrendMicro

Amazon-ov AZ1 Neural Edge procesor za Alexa uređaje

Amazon je predstavio AZ1 Neural Edge procesor, koji će ubrzati sposobnost Alexa asistenta da odgovori na glasovne komande. Ubrzanje se meri stotinama milisekundi po odgovoru, što će obezbediti tečniji tok konverzacije. Kompanija je ovaj čip razvila u saradnji sa MediaTek-om.

PCPress.rs Image

Procesor za pametne uređaje

AZ1 procesor je ugrađen u nove Echo smart zvučnike, Echo Dot i Echo Dot sa časovnikom, Echo Dot Kids Edition i kao i Echo Show 10 pametni displej. U narednom periodu i drugi proizvodi iz Echo linije će dobiti AZ1 upgrade.

Postojeći Amazon proizvodi koji nemaju AZ1 procesor, šalju audio i kompletnu interakciju u cloud, gde se procesira i šalje nazad. Jedino Echo i Echo Show 10 su u stanju da obrađuju audio na samom uređaju, tako da će implementacija novog procesora na njima ubrzati taj proces. Kompanija je najavila da će benefiti brže obrade biti prvo vidljivi na engleskom jeziku, a da će vremenom dodavati podršku i za druge jezike.

Inače, Amazon ne tvrdi da će Echo uređaji moći da se koriste u offline modu, ali činjenica da će više podataka obrađivati u lokalu nego u cloud-u, obezbediće bolje korisničko iskustvo.

Pročitajte i:  Rusija kaznila Amazon zbog nelegalnog sadržaja

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,