BIZIT plus

Amazon: Rad od kuće i sledeće godine?

Izvršni direktor Amazona Andy Jassy rekao je da kompanija ostavlja individualni izbor menadžerima tima, koji će moći da odluče koliko često njihovi zaposleni treba da dolaze na posao kada se kancelarije ponovo otvore sledeće godine.

PCPress.rs Image

Minimum tri dana nedeljno u kancelariji

Amazon svojim zaposlenima daje veću fleksibilnost da rade od kuće, čak i nakon što se njegove kancelarije počnu ponovo otvarati sledeće godine.

“Očekujemo da će postojati timovi koji će nastaviti da rade uglavnom na daljinu. Drugi će raditi u nekoj kombinaciji daljinski i u kancelariji. Dok će treći odlučiti da je najbolje da rade iz kancelarije“. “Namerno ne propisujemo koliko dana ili koji su to dani. Na direktorima je da to odrede sa svojim vođama i timovima”, rekao je Jassy.

PCPress.rs Image

Amazon je odbio da kaže koliko ljudi zapošljava na pozicijama direktora

Ovaj potez označava pomak u odnosu na ranije Amazon-ove planove za povratak na posao. Očekuje se da će se većina korporativnih zaposlenih vratiti u kancelariju od 3. januara 2022. Amazon je postavio osnovicu od tri dana nedeljno u kancelariji, dok će zaposleni imaju mogućnost rada na daljinu do dva dana u nedelji.

Pročitajte i:  Amazon plaća 1.9 miliona dolara nagodbe zbog kršenja ljudskih prava

Amazon je otkrio da ne može propisati „pristup koji odgovara svima“ za rad na nivou kompanije. Kompanija sada ima 1,3 miliona zaposlenih širom sveta. Kao deo promene politike, Amazon će takođe zaposlenima u preduzećima dati mogućnost da rade do četiri nedelje godišnje potpuno udaljeni od bilo koje lokacije u zemlji u kojoj su zaposleni.

Iako Amazon daje zaposlenima fleksibilan rad, od većine zaposlenih očekivaće se da ostanu dovoljno bliski svom timu. Odnosno „da mogu lako otputovati u kancelariju na sastanak u roku od jednog dana“, rekao je Jassy.

Takođe i drugi tehnološki giganti prihvatili su rad na daljinu. Microsoft je u septembru na neodređeno vreme odložio povratak u kancelariju. Facebook i Google očekuju da će deo njihovih zaposlenih nastaviti da radi od kuće ako se njihovi poslovi mogu obavljati na daljinu.

Nasuprot tome, Twitter je prošle godine rekao zaposlenima da mogu da rade od kuće „zauvek“ ako to žele.

Izvor: CNBC

Facebook komentari: