BIZIT plus

AMD nas podseća da je njegov mobilni GPU moćniji od Intelovog

Intel je imao prilično uzbudljivu nedelju sa najavom svojih Arc 3 grafičkih karti za laptopove.

PCPress.rs Image

AMD tvrdi da njihov mobilni GPU od 6500M nadmašuje Arc A370M u zahtevnijim igrama

Tokom svoje prezentacije, Intel je pokazao nekoliko slajdova koji pokazuju kako se Arc 3 ponaša u odnosu na njihovu prethodnu generaciju Iris X. Ono što Intel nije pokazao tokom svog otkrivanja je kako se njena nova mobilna grafička kartica može porediti sa konkurencijom. AMD je objavio tvit sa grafikonom koji pokazuje da njegov low-end Radeon RX 6500M samouvereno nadmašuje Intel Arc A370M u broju kadrova u pet igara.

Intelovi grafikoni pokazuju da Arc 3 postiže preko 90 fps u igrama kao što su Fortnite, GTA V, Rocket League i Valorant i oko 60 fps u savremenijim igrama uz pomoć XeSS, tehnologije supersamplinga uz pomoć veštačke inteligencije. AMD je uzvratio Intelu upoređujući performanse na zahtevnijim naslovima kao što su F1 2021, Hitman 3 i Final Fantasy 14, gde AMD-ov GPU pokazuje mnogo bolje rezultate oa Intelovih. AMD je pobedio Intel za najmanje 20 fps u većini igara i, u slučaju F1 2021, za neverovatnih 72 fps, bez potrebe za superuzorkovanjem uz pomoć veštačke inteligencije kao što je FSR.

Pročitajte i:  Intel je i dalje najveći proizvođač računarskih procesora

Grafikon takođe ističe da su i Radeon RX 6500M i Intel Arc A370M izgrađeni na TSMC N6 čvorovima i da Arc ima veći broj tranzistora od 7,2 milijarde naspram AMD-ovih 5,4 milijarde, ali je AMD i dalje na vrhu. Međutim, ne znamo da li su oba mobilna GPU-a korišćena na ovom grafikonu bila iste snage. 6500M je baza od 50W, dok je Arc A370M 25-50W. Nije fer poređenje ako Intel GPU radi na nižoj snazi. Takođe ne znamo da li su ovo bili ažurirani Intel drajveri niti koji laptopi su korišćeni za ovo suočavanje.

Izvor: Pcgamer

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,