Android 14 će podržavati satelitsko povezivanje

Nakon najave SpaceX-a i američkog operatera T-Mobile da će uvesti satelitsko povezivanje na pametne telefone, Google je otkrio svoje planove da uvede sledeću verziju Androida 14 koja će podržati ovu povezanost.

PCPress.rs Image

Očekuje se da će uvođenje Androida 14 biti predstavljeno sredinom ili krajem 2023

Hiroši Lokhajmer, koji je jedan od Google-ovih viših potpredsednika za platforme i ekosisteme, primetio je da će se korisničko iskustvo telefona koji mogu da podnose satelitsko povezivanje biti prilično drugačije od telefona koji imaju 5G povezivanje. Elon Musk je ranije prošle nedelje primetio da bi ova satelitska konekcija mogla da ima mogućnost podrške oko jedne do dve hiljade istovremenih govornih poziva ili više, stotine hiljada tekstualnih poruka koje mogu da se prenesu bez obzira na dužinu tekstualne poruke. .

Razlozi za satelitsko povezivanje

Glavni razlog zašto se funkcije satelitskog povezivanja uvode u pametne telefone je podrška scenarijima za hitne slučajeve i omogućavanje povezivanja u oblastima u kojima ne postoji mobilna mreža i usluga. T-Mobile, koji je jedan od najvećih provajdera mobilnih mreža, ima za cilj da podrži razmenu poruka, MMS i razne aplikacije za razmenu poruka koje koriste ovu funkciju. Saradnja će se pokazati kao ključ za otključavanje više vrata u ovoj inicijativi. Biće prilično zanimljivo otkriti šta se još može podržati kroz ovu novu funkciju satelitske veze koja se uvodi u pametne telefone. Još zanimljivije je kako će 5G karakteristike i satelitsko povezivanje biti ugrađeni u različite telefone.

Pročitajte i:  1Password: Biometrijski ključ stiže na Android

SpaceX i T-Mobile imaju za cilj da započnu rad na ovom projektu u kasnim mesecima 2023. koji su postavljeni za beta izdanje.

Izvor: Techweez

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,