Kako da verifikujete svoj Instagram nalog: Vodič korak po korak

Instagram omogućava korisnicima na platformi da verifikuju svoje naloge dajući im plavu kvačicu ili „verifikovanu značku“, kako to kompanija naziva.

PCPress.rs Image

Evo koraka koje možete da pratite da biste dobili verifikovanu značku ili plavu kvačicu na Instagramu

Ova značka pomaže da se korisnici razlikuju između lažnih i autentičnih naloga javnih ličnosti, brendova i drugih na platformi. Naročito, Instagram kaže da plavu kvačicu ne treba smatrati „simbolom koji pokazuje važnost, autoritet ili stručnost u predmetu“. Evo koraka koje možete da pratite da biste sada verifikovali svoj Instagram nalog. Imajte na umu da samo zato što ste se prijavili za dobijanje verifikovane značke ne znači da ćete je dobiti. Takođe, kompanija može da oduzme bedž kad god želi, ako nalog bude uhvaćen da krši pravila i smernice platforme.

  • Otvorite svoj Instagram nalog i prijavite se
  • Dodirnite sliku profila u donjem desnom uglu
  • Otvorite meni dodirom na horizontalne linije u gornjem desnom uglu
  • Idite na Settings>Account>Request Verification
  • Unesite svoje puno ime, a zatim aploudujte dokument potreban za verifikaciju vaše identifikacije, kao što su lična karta sa fotografijom, pasoš, vozačka dozvola, ili poslovna dokumenta
  • Kada završite, dodirnite „Submit“.
Pročitajte i:  Instagram će zamagliti poruke golotinje zbog bezbednosti tinejdžera

Kada podnesete zahtev, u roku od 30 dana, saznaćete da li je nalog verifikovan ili ne. Ako vaš zahtev bude odbijen, možete ponovo da se prijavite za njega u narednih 30 dana. Naročito, Instagram je pojasnio: „Prijavljivanje za verifikovanu značku više puta pre nego što dobijete odluku će otkazati vašu prijavu”. Imajte na umu da kada je vaš nalog verifikovan, oni ne mogu da promene korisničko ime i da se vaša verifikacija ne može preneti na bilo koji drugi nalog. Takođe, verifikacija vašeg naloga na Instagramu ne potvrđuje automatski vaš nalog na Facebook-u. Ako dobijete verifikovanu značku korišćenjem lažnih ili obmanjujućih informacija, Instagram će ukloniti značku i „može da preduzme dodatne mere da onemogući vaš nalog“.

Izvor: Bgr

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,