ePlaneta

Android 9.0 – igra može da počne

Već smo pisali o tome kako se Android zajednica zabavlja dok čeka novu verziju operativnog sistema, a igra se nastavlja kroz seriju enkriptovanih zagonetki.

PCPress.rs Image

Naime, Google svake godine stimuliše svoje korisnike kroz seriju zadataka koji su u vezi sa pogađanjem imena nove verzije operativnog sistema. Prvi trag u okviru ovogodišnjeg zadatka pojavio se u tvitu na profilu Google Developers, a u obliku binarnog koda, te će oni koji budu uspeli da ga dešifruju dobiti google.com/io URL, pa će moći da posete Google Street View lokaciju na kojoj će naći nove tragove.

Oni koji su već ušli na ovu lokaciju, primetili su da se radi o Google Developers zgradi, te su došli i do određenih tragova, i primetili da je kalendar na recepciji podešen na 5. avgust – na Nacionalni dan sestara, knjiga na stočiću u čekaonici ima naslov Sestra Carrey, slika na ekranu podseća na vulkan Tri sestre u Oregonu, a na suprotnom zidu je slika na kojoj su sestre Bronte. Čini se da se svi tragovi tiču sestara, a oni su ključ za ulazak u neku od narednih prostorija. Zagonetka prilično podseća na neki escape room, samo što se ne nalazi u fizičkom svetu, te su joj ciljna grupa oni koji vole da rešavaju Google-ove zagonetke. Datum na kalendaru je verovatno samo trag, te ne označava vreme sledeće Google I/O konferencije, kako neki pretpostavljaju, budući da se ona tradicionalno održava u maju.

Pročitajte i:  Google AI rezultati se ređe pojavljuju

PCPress.rs Image

Jedan od ovogodišnjih tragova je i fotografija pite od ananasa (pineapple pie), što je prilično zanimljivo, budući da se već spekuliše da bi sledeća verzija mogla da bude Android P. Korisnici će ipak morati da sačekaju još neko vreme da saznaju da li će im sledeća verzija operativnog sistema imati ukus ananasa, ili se pak radi o još jednom tragu u igri koja je već počela.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,