BIZIT plus

Google priprema Android Pi (Pie)

Sledeća velika verzija Android operativnog sistema mogla bi da se zove Pi, ili, još verovatnije Pie – kao pita, budući da Google ima običaj da Android verzije naziva po poslasticama, pa smo do sada imali Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop, Marshmallow, Nougat, te prethodni Oreo.

PCPress.rs Image

Detalji o novoj verziji Android operativnog sistema primećeni su u okviru Android Open Source projekta, pa se čini da je u pitanju tek radno ime za novu verziju. Google ima običaj da namerno pusti neke od informacija o sledećoj verziji operativnog sistema, te je igra pogađanja već postala tradicija u Android zajednici. Android 9.0 se očekuje ove godine, a kao naslednik prethodne Oreo verzije, pa je „P“ zanimljiv trag u igri pogađanja novog imena, te može da ukazuje na neku iz familije pita, a koja bi se fino uklopila u novi logo – poput pite od bundeve, koja ima fine narandžaste nijanse, ili, pak, od višanja – jer bi boja voća koji je glavni sastojak ove poslastice unela živu promenu u odnosu na tamno-smeđu Oreo varijantu.

Pročitajte i:  Google koristi AI za predviđanje poplava

Nova verzija obično bude lansirana u oktobru, a pitanje je šta će se sa njom događati, budući da je i Oreo dospeo na jedva 1% uređaja. Tako je još uvek najpopularniji Nougat, koji operiše na jednoj četvrtini Android uređaja.

Izvor: Trusted Reviews

Facebook komentari: