ERP 2024

Pazi, baterija ujeda

Nepoznati muškarac je u jednoj prodavnici elektronske opreme u Kini odlučio da sprovede samostalni test baterije jednog pametnog telefona, a tako što ju je zagrizao.

PCPress.rs Image

Baterija nije ostala mirna na takve provokacije, te je reagovala i izazvala manju eksploziju. Čitav događaj su zabeležile sigurnosne kamere, te je snimak, kako to obično biva, dospeo i na platforme za deljenje video sadržaja, a prva je bila kineska Miaopai, gde video do sada ima preko četiri miliona pregleda.

Prema saznanjima do kojih je došao Taiwan News, muškarac se u radnji našao 19. januara kako bi zamenio staru bateriju na svom iPhone uređaju. Nije najjasnije, a možda nije ni važno, u kojoj se radnji našao, a na snimku može da se vidi da u izlogu stoji natpis “Professional screen change”, što i nije neki trag, budući da je takvom natpisu mesto u izlozima stotina sličnih radnji. Posle nekog vremena muškarac se fokusirao na jednu od baterija i počeo bliže da je posmatra. Nije najjasnije zašto je odlučio da je posle nekoliko trenutaka zagrize, ali se spekuliše da je pokušavao da proveri da li je prava, što je potpuno logično, ako se u razmatranje uzmu skandali koji u poslednje vreme potresaju kompaniju Apple. Eksplozija se dogodila nedaleko od njegovog lica, ali su novinari, iako ne znaju o kojoj se radnji radi, te ko je problematični muškarac, uspeli da saznaju da je ostao nepovređen.

Pročitajte i:  Nova Android funkcija pomaže da izvučete više životnog veka baterije

Vazda duhoviti kritičari internet mimova i video klipova požurili su da primete da baterija nije od zlata, i da nema razloga da je bilo ko grize kako bi utvrdio njenu verodostojnost, a to je svakako koristan savet.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,