ERP 2024

Android aplikacija – Orion Ring

Da biste Android telefon koristili čak i kao telefon potrebna vam je dobra internet veza i Orion Ring aplikacija.

06-device-2013-03-13-123523Korisnici Orion Telekoma već odavno znaju da se u ponudi ovog provajdera nalazi i fiksna telefonija, i to pod vrlo povoljnim uslovima, pogotovo za korisnike objedinjenih usluga. Takođe, navikli su da ih Orion Telekom s vremena na vreme obraduje nekom nesvakidašnjom tehnološkom mogućnošću, a Android aplikacija Orion Ring je jedna od novosti koja će vam svakako olakšati život.

Najkraće rečeno, Orion Ring je aplikacija koja Android uređaj pretvara u fiksni telefon koji možete da koristite svuda gde je dostupna neka internet veza. Naravno, sve prednosti pokazuju se u kućnom ili kancelarijskom okruženju sa WiFi vezom koju Orion Ring koristi da bi uspostavio vezu sa Orion SIP serverom i omogućio vam telefoniranje po mnogo povoljnijim cenama. Primera radi, poziv fiksnih brojeva u Srbiji košta svega 0,92 dinara po minutu, a pozivi ka većini evropskih zemalja, pa čak i zemalja Severne Amerike, tarifiraju se sa svega 5,55 dinara po minutu, a u ove cene uključeni su svi porezi.

Aplikaciju ćete lako naći u Play prodavnici na adresi goo.gl/cPw2C. Sama aplikacija je besplatna, a do kraja marta možete da iskoristite promotivnu akciju Orion Telekoma u kojoj svaki novi registrovani korisnik dobija 100 dinara kredita koje može da iskoristi za telefoniranje. Poklon nije beznačajan, jer za 100 dinara možete preko 100 minuta da razgovarate u Srbiji ili preko 18 minuta sa dragima u Minhenu, Beču, Parizu…

kartice-obeNakon instalacije, aplikacija će zatražiti da se registrujete kao korisnik Orion Telekoma nudeći dve vrste naloga. Orion Ring nalog je predviđen za sve postojeće korisnike telefonije kod Orion Telekoma, pa njime jednostavno od svog Android uređaja pravite dodatni telefon s Orion Telekom brojem koji već imate. To može biti veoma zgodno, jer dobijate još jedan telefonski aparat koji možete da koristite kod kuće, ali i da ga nosite sa sobom i koristite svuda gde je dostupna neka WiFi mreža – čak i u inostranstvu.

Za nove korisnike je zanimljiviji Orion VoIP nalog koji praktično predstavlja prepaid telefon s kojim možete da pozivate. Pošto nemate korisnički broj bićete jedino uskraćeni za prijem poziva pomoću ove aplikacije, ali su cene za odlazne pozive iste one koje smo naveli. Nakon popunavanja prijave s osnovnim podacima, moraćete da izaberete korisničko ime i lozinku, pa je to jedino potencijalno mesto gde možete da naiđete na teškoće. Naime, baza korisnika Orion Telekoma je prilično velika, pa ponekada nije lako doći do korisničkog imena koje nije već registrovano.

Nakon registracije na SIP serveru, u promotivnom periodu dobićete bonus kredit od 100 dinara, a dopuna ovog kredita je veoma jednostavna. Na gotovo svim trafikama možete da pronađete Orion VoIP kartice za dopunu, pa se kredit dopunjava jednostavnim unošenjem koda sa kartice. To je zgodno i za korisnike Orion Ring‑a u inostranstvu, jer bilo ko iz Srbije može da vam kupi dopunu i javi SMS‑om kod sa kartice, a onda možete slobodno da telefonirate pomoću Orion Ring aplikacije sa cenama kao da ste u Srbiji.

Orion Ring nema pretenzije da zameni poznate aplikacije za besplatne komunikacije poput Viber‑a ili Skype‑a, ali predstavlja sjajno rešenje za jeftinije telefoniranje ka fiksnim i mobilnim mrežama u zemlji i inostranstvu i značajno unapređenje Orion fiksne telefonije jer fiksni telefon od sada možete da nosite sa sobom i koristite ga svuda gde postoji WiFi internet.

Voja Gašić

(Objavljeno u časopisu connect#28)

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: