ERP 2024

Android aplikacija – Yahoo! Weather 1.0.12

Prva stvar koju većina   uradi odmah po otpakivanju  smartfona iz ambalaže jeste da potraži odgovarajući vidžet koji će  početni ekran obasjati suncem ili zaliti kišom aplikacije za vremensku prognozu. Zvuči šašavo, ali je zaista tako!

Yahoo! Weather 1.0.12Zašto preuzeti baš Yahoo! Weather (goo.gl/nkjJ1)? Pre svega, ovaj program podatke o vremenu može da prikaže na tri načina. Ukoliko vam je klasičan sat‑vidžet raznobojnih pozadina dosadio, na ekran možete da postavite i njegov komplement (u dve veličine) koji prikazuje trenutne podatke za izabranu lokaciju.  Tako vidite samo temperaturu na lokaciji na kojoj se nalazite i grafički prikaz trenutnog raspoloženja prirode. Ovde dolazimo do druge zanimljive stvari. Naime, umesto ikona sa oblačićima, kapljicama i ostalim džidžabidžama, background vidžeta može da bude fotografija „uhvaćena“ baš na vašoj lokaciji. U ovom department‑u Yahoo! Weatheru se oslanja  na blagodeti servisa Flickr, a koliko je materijal verodostojan, zaključićete sami.

Podaci o vremenu dobijaju se putem famoznog The Weather Channel‑a. Prognoza ide do četiri dana unapred, što je dokumentovano minimalnom i maksimalnom očekivanom temperaturom, te odgovarajućom ikonom koja kazuje da li će padati kiša, sijati sunce ili će biti idealni uslovi za sankanje. Tapom prsta na bilo koji dan s liste poziva se opis očekivanih uslova tokom dana i noći. Godi što je opis koncizan  pa brzo saznajete da li će duvati vetar (i kojom jačinom), koliko obilne padavine očekujemo i slične stvari. Za jednog običnog gutača baterije i podataka s mobilnog bajtoputa i nije toliko loše!

Vladimir Pisodorov

(Objavljeno u časopisu connect#28)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: