BIZIT plus

Android Auto ponovo podešava Google Assistent UI

Promene uključuju prilagođavanje izgleda Google Assistent-a – naime, korisnički interfejs Asistenta prikazuje se na levom delu ekrana. Prethodni korisnički interfejs Asistenta, stavio je Google Assistant “listening” indicator na dno ekrana na lebdećoj kartici.

PCPress.rs Image

Google odnedavno posvećuje Android Auto platformi popriličnu pažnju

Odatle će se četiri boje animirati dok govorite pre nego što nestanu nakon obrade naredbe. Ovim revidiranim interfejsom zadržava se ista kartica koja lebdi, ali Google sada prikazuje tekst dok govorite (iako malo odložen) i odbacuje animaciju Asistenta na levu stranu. Jednom kada se komanda prihvati, ona se „zaključa“ i prikazuje standardni logotip Asistenta pre nego što kartica u potpunosti nestane.

Ovo nije prva promena koju je Google napravio u korisničkom interfejsu Android Auto sistema tokom protekle godine. U avgustu je Google omogućio da se pesme prikazuju na donjem bar-u uz kontrole medija. Gledajući unazad na prošli decembar, Google je testirao nekoliko redizajn verzija Google Assistant-a pre nego što je isporučio jednu varijantu na tržište.

Pročitajte i:  Funkcija Android Auto-a za sumiranje tekstova dok vozite se sada uvodi

Izvor: 9to5google

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: