BIZIT plus

Android dodaje mnoštvo novih funkcija vašem telefonu

Android je započeo Mobile World Congress u Barseloni uvođenjem devet novih ažuriranja i funkcija za svoje telefone, pametne satove i još mnogo toga. Neki od njih su sada dostupni; ostale ćete morati da sačekate.

PCPress.rs Image

Nove funkcije između ostalih, obuhvataju freehand annotations, poništavanje buke i još mnogo toga

Evo pogleda na četiri glavne nove funkcije koje su danas dostupne na Androidu.

Freehand annotations

Korisnici mogu da koriste olovku – ili svoje prste – da dodaju komentare na PDF-ove na svom Google Drive-u na Android telefonima i tabletima. Razmislite o upotrebi: hajlajtovanje teksta, ručno dodavanje beleški i još mnogo toga.

Poništavanje buke (Noise cacellation)

Ako ste ikada bili na Google Meet sastanku i imali otvoren prozor kada je prošao kamion, bićete uzbuđeni zbog ove funkcije. Google Meet sada nudi poništavanje buke tokom poziva na više Android mobilnih uređaja, tako da će ti dosadni zvukovi automobila i mačaka biti malo tiši.

Nove kombinacije emodžija

Emoji Kitchen — Android Gboard funkcija koju već poznajemo i volimo koja omogućava korisnicima da spajaju dizajne emodžija — dobija nadogradnju sa novim kombinacijama emodžija dostupnim od 27. februara.

Pročitajte i:  Xiaomi 14: Mali i ubitačan

Zumiranje stranice

Chrome Beta za Android telefone i tablete omogućava korisnicima da povećaju veličinu Chrome-a do 300 procenata. Korisnici čak mogu da podese svoju podrazumevanu veličinu, tako da ne moraju da zumiraju svaki put kada otvore aplikaciju tako što će ući u Settings and Accessibility u svom Chrome browseru. Ova funkcija je trenutno dostupna samo za Chrome Beta, ali će uskoro biti uvedena u opšte izdanje.

Tap-to-pay animacije

Od 6. marta, Android je počeo da uvodi nove animacije za plaćanje dodirom na Google novčaniku na Android telefonima.

Fast Pair

Korisnici će moći da upare Bluetooth slušalice sa svojim Chromebook-ovima koristeći Fast Pair sa samo jednim dodirom kada se ova funkcija pojavi.

Google Keep vidžet

Google Keep single note vidžet će uskoro moći da upravlja beleškama, označava liste obaveza, prikazuje podsetnike i još mnogo toga sa vašeg početnog ekrana na Android telefonima i tabletima.

Google Keep za Wear OS

Postoje dve nove prečice za pristup Google Keep-u sa lica pametnog sata sa Wear OS 3+ koje će uskoro biti objavljene.

Pročitajte i:  Google Drive bi mogao dodati pametan novi način za organizovanje vaših fajlova

Više režima zvuka i prikaza za Wear OS

Android-ov pametni sat će takođe lansirati dva nova režima zvuka i prikaza za svoj Wear OS 3+, uključujući podeljeni zvuk i korekciju boje i režime sivih tonova.

Izvor: Mashable

Facebook komentari: