BIZIT plus

Nintendo neće učestvovati na E3 2023 sajmu

Nintendo je odlučio da ne učestvuje na ovogodišnjem E3 sajmu. Kompanija je izjavila da se ovogodišnji E3 sajam nije uklapala u njihove planove, i doneli su odluku da ne učestvuju.

 Nintendo neće učestvovati na E3 2023 sajmu

Microsoft i Sony se takođe nisu izjasnili o pojavljivanju na E3

Nintendo je obično prisutan na E3 izložbenom prostoru i često je vodio Treehouse emitovanja tokom celog događaja pored Direct-a. Kompanija je učestvovala u poslednjem odgovarajućem izdanju E3 2019. godine, kao i u potpuno digitalnom događaju 2021.

Ranije ovog meseca, IGN je izvestio da su Nintendo, Microsoft i Sony odustali od E3 ove godine. Sony nije bio prisutan na događaju od 2018. godine, ali ni on ni Microsoft nisu javno potvrdili planove za ovogodišnje izdanje. Bez obzira na to, Microsoft će ovog leta biti domaćin svoje velike godišnje izložbe u Los Anđelesu.

U međuvremenu, priča se da PlayStation planira veliku izložbu uoči E3 nakon ovonedeljnog strima State of Play. Odsustvo samo jednog od tri velika proizvođača konzola sa E3 događaja je udarac za ESA, a kamoli ukoliko se niko ne pojavi. Summer Game Fest takođe preti da ukrade još više interesovanja od ovog snažnog događaja.

Pročitajte i:  Nintendo Switch 2 stiže tek 2025. godine

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: