Android funkcija zaustavlja neželjene tekstualne poruke

Čak i ako imate jedan od najboljih Android telefona, neizbežno je da ćete na kraju početi da primate neželjene tekstualne poruke.

PCPress.rs Image

Kako da blokirate neželjene SMS-ove na Android-u

Oni ne samo da su dosadni, već mogu predstavljati i ozbiljan bezbednosni rizik — mnogi sumnjivi likovi žele da kliknete na linkove ili pozovete brojeve koje šalju putem lažnih tekstualnih poruka u nadi da će moći da vam ukradu novac ili lične podatke (ili oboje). Ali da li ste znali da u aplikaciji Google Messages postoji malo poznata funkcija koja može da filtrira i upozori vas na neželjene poruke pre nego što stignu u vaše prijemno sanduče? Ako želite da se oslobodite neželjenih tekstova, evo koraka koje možete preduzeti da sprečite da oni dođu na vaš telefon. Pre svega – ako vidite sumnjiv tekst, ne odgovarajte na njega. Ovo bi moglo da potvrdi prevarantima da je vaš broj legitiman i da dovede do većeg broja neželjenih tekstova u budućnosti.

Napomena: Ova funkcija funkcioniše samo u Google Messages. Ako koristite uređaj kao što je Samsung, moraćete da preuzmete aplikaciju Google Messages.

  1. Otvorite aplikaciju Google Messages, a zatim dodirnite tri tačke u gornjem desnom uglu.
  2. Zatim dodirnite Spam protection.
  3. Uključite „Enable spam protection“.
Pročitajte i:  Kad malver vreba iz Google Chrome pregledača

Kako blokirati neželjene poruke na Androidu

Ako stalno dobijate neželjene poruke sa određenog broja, evo kako da ih sprečite. Ovaj metod je takođe najbolji način za blokiranje neželjenih poruka na uređajima koji nisu Google-ovi bez preuzimanja aplikacije Google Messages i omogućavanja filtera za neželjenu poštu.

  1. Otvorite neželjeni tekst i dodirnite ikonu sa tri tačke u gornjem desnom uglu.
  2. Dodirnite „block number“.

Ako nastavite da dobijate neželjene poruke sa određenog broja telefona, ovaj metod će ih sprečiti. Međutim, i dalje budite oprezni, jer neke prevare neprestano generišu nove brojeve telefona za slanje neželjenih tekstova.

Izvor: Tomsguide

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,