Google Messages traži vaše SMS donacije radi poboljšanja kategorizacije

Google Messages je počeo da testira kategorije pre više od godinu dana u Indiji, nedavno proširivši ovu funkciju na nove regione.

PCPress.rs Image

Mala cena za čistiji inbox

Budući da je one-stop mesto za redovnu komunikaciju, OTP pins i promotivne poruke znači da se aplikacija brzo zatrpava, pa je kategorizacija postala neophodna. Ova funkcija koristi AI algoritme da identifikuje koja poruka pripada kojoj kategoriji – nešto što zahteva obuku sa ogromnim količinama podataka da bi postala preciznija. Da bi ubrzao ovaj proces, Google je nedavno počeo da traži „donacije“ poruka od korisnika. Ako bude zatraženo da učestvujete, videćete novi upit na vrhu ekrana da donirate poruke Google-u kako biste poboljšali proces sortiranja aplikacije. Učešće je, naravno, opciono, što znači da uvek možete odbiti ponudu ako se ne osećate prijatno.

Oni koji su dovoljno hrabri da se slažu sa tim biće preusmereni na stranicu na kojoj možete da izaberete poruke za slanje Google-u. Aplikacija se fokusira na promotivne i poslovne tekstualne poruke, od kojih su sve odabrane da se šalju podrazumevano. Ako određeni unos sadrži osetljive informacije, možete ga poništiti i ukloniti sa liste. Google takođe prikriva brojeve telefona i linkove pre slanja kako bi osigurao da informacije vezane za vas neće stići na mesta na kojima ne želite da budu. Srećom, postoji i kompromisno rešenje, u slučaju da zaista želite da pomognete Google-ovoj potrazi za podacima, a da ne rizikujete svoje.

Pročitajte i:  Google-ovi ciljevi za 2024. godinu

Možete ručno da cenzurišete sopstvene poruke, uređujući delove iz svakog materijala pre nego što ih pošaljete. Kada sve izgleda dobro, možete jednostavno da pritisnete dugme za potvrdu. Novi upit se pojavljuje samo za odabrane korisnike, tako da ga nećete nužno videti sledeći put kada otvorite Google Messages. Zapamtite, to je potpuno neobavezan zahtev — od vas se ne traži da predate nikakve podatke.

Izvor: Androidpolice

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,