Data centri 2024

Android Q Beta dostupan za testiranje na Pixel telefonima

Google je upravo objavio da je beta verzija novog Android sistema, Android Q dostupan za developere, ali i za sve ostale koji žele da ga probaju. Za razliku od prethodnih godina, kada je preview novog OS-a bio rezervisan samo za programere, Google je odlučio da Android Q, dok je još u razvojnoj fazi ponudi i ostalim korisnicima. Jedini uslov je da oni poseduju neki od Pixel telefona (Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel, ili Pixel XL), kao i njihovo registrovanje za Beta program.

PCPress.rs Image

Naravno, korisnici koji se prijave na Beta program mogu da očekuju da će im sistem biti nestabilan. Zato je preporuka da se ovaj sistem ne instalira na primarni telefon. Developeri koji žele malo više kontrole mogu da preuzmu image operativnog sistema. Treba samo imati u vidu da na ovaj način instaliran Android Q neće primati update, već će svaka nova Beta verzija morati da se instalira ručno svaki put.

Izmene koje korisnici mogu da očekuju u Android-u Q su prvenstveno fokusirane na privatnost, nove kontrole pristupa, bolja podrška za preklopne displeje, poboljšano deljenje fajlova, kao i nove opcije za developere da integrišu sistemska podešavanja direktno unutar aplikacija.

Pročitajte i:  Chrome donosi bolju zaštitu uz očuvanje privatnosti 

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,