BIZIT 2022

Android telefoni sledeće generacije moći će da snimaju 4K HDR video sadržaje

Qualcomm je nedavno predstavio svoj Snapdragon 845 procesor, koji će se u okviru pametnih telefona, te laptop uređaja naći od sledeće godine.

PCPress.rs Image

Kao direktan naslednik modela 835 iz 2017. godine, koji je bio prilično popularan kod Android telefona, Snapdragon 845 nije samo običan procesor, već skup drugih procesora i sistema – CPU, GPU, ISP, i DSP – koji se nalaze u sklopu jedne jedinice. Jedna od najzanimljivijih opcija novog modela je svakako mogućnost snimanja 4K video sadržaja u HDR-u, sa do 60 frejmova u sekundi. Snapdragon 845 će moći da beleži i usporene snimke (slo-mo) kvaliteta 720p sa 480 frejmova u sekundi, te 240 frejmova u sekundi za kvalitet od 1080p.

Sa novim modelom će doći i niz drugih poboljšanja, uključujući bolje performanse, bolju povezanost, te manju potrošnju energije, a iz kompanije kažu da novi Adreno 630 GPU obezbeđuje 30% bolju grafiku, te uštedu energije, kao i 2,5 puta brže reagovanje na displeju.

PCPress.rs Image

Ovaj model bi na pametne telefone mogao da dođe već u drugom kvartalu 2018. godine, a pre svega na uređaje iz kompanija Samsung, HTC, LG, Google, a na Windows 10 računare do kraja sledeće godine.

Pročitajte i:  Google radi na velikom ažuriranju za Google Tasks

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , ,