Android trikovi: Kamera, muzika i video

Nostalgični sepija-snimci, omoti albuma i zvuk po meri… da vidimo kako iskoristiti sve multimedijalne mogućnosti smartfona

EqualizerRežimi i efekti

Ako svojim fotografijama želite da date nostalgičnu notu, možete da se poslužite efektima ili filterima. U zavisnosti od implementacije, kod nekih telefona kamera unapred omogućava prikaz sa efektima, tako da pre nego što napravite snimak, već možete da vidite kako će fotografija izgledati. HTC, LG i Samsung opremaju svoje kamere aplikacijama koje omogućavaju takav prikaz. Uključite kameru i izaberite Settings / Effects.

GPS uz sliku

Lep krajolik na fotografiji – ali gde to beše snimljeno? Fotografije lako možete da opremite GPS informacijama: u meniju podešavanja kamera aplikacije izaberite Camera options i onda Geo-tag photos.

Omoti albuma sa Interneta

Čak i najbolji coverflow prikaz muzičkog plejera ne pomaže vam ako nemate sve omote albuma. Kod HTC i Sony modela možete da upotpunite svoju zbirku tako što ćete omote preuzeti sa Interneta. Otvorite plejer i reprodukujte pesmu čiji omot želite da preuzmete. Potom preko senzorskog tastera ili hotkey-a otvorite Update album art i telefon počinje pretragu – slika će se začas pojaviti.

Pročitajte i:  Android malver „FlyTrap“ otima Facebook naloge

Ovo je samo deo onoga što možete uraditi na svom Androidu. Ostale savete i trikove pronađite u časopisu Moj Android 2.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,