Android TV će prepoznavati boju glasa korisnika

Već nekoliko godina Google Assistant je integrisan u Android TV uređaje, a mnogi noviji daljinski upravljači imaju dugme posvećeno ovoj funkciji. Takođe, uređaji koji podržavaju glasovnu kontrolu nude „Hey Google“ opciju aktiviranja glasom. Po svemu sudeći, mnogi uređaji, a među njima i Android TV-i, dobiće integrisanu i Voice Match funkciju.

PCPress.rs Image

Voice Match kao tehnologija budućnosti

Google je najavio da će Voice Match funkcija u Assistant-u biti implementirana u veliki broj pametnih zvučnika i displeja. Pored toga, iako nije zvanično objavljeno, očekuje se da će ova funkcija biti dostupna i na Android televizorima. 9to5Google tim je analizirao programski kod za Android televizore, koji ukazuje da će ova funkcija biti dostupna i na njima. Za sada nije poznato hoće li izmene biti dostupne i na postojećim modelima Android TV uređaja, ili će se implementirati samo na proizvodima koji će stići na tržište u budućnosti.

Voice Match funkcija će omogućiti da se tačno prepozna koji korisnik je zadao komandu glasovnim putem. Na taj način će biti ostvarena bolja personalizacija kontrole. Na primer, pozivom Netflix-a on bi se automatski ulogovao na profil korisnika koji je zadao komandu. Pored ovog, šuška se da Google priprema i Android TV dongle koji će takođe imati ugrađenu ovu funkciju.

Pročitajte i:  Google traži od suda da odbaci tužbu za monopolizaciju digitalnog oglašavanja

Izvor: Engadget

Facebook komentari: