Angry Birds se (ponovo) uklanja iz prodavnica aplikacija

Pre nešto manje od godinu dana, Rovio je vratio u prodavnice aplikacija Angry Birds, pod nazivom Rovio Classic: Angry Birds. Cena ove igre je (samo) 149 dinara. Za razliku od novih igara, pomenuta suma bila je jedina što je trebalo platiti – u igri nema mikrotransakcija koje dodatno „izvlače“ novac od igrača.

PCPress.rs Image

Rovio Classic: AB je, naravno, postala veoma popularna igra, koja je do sada preuzeta više od 100.000 puta sa Play Store-a, dok se na App Store-u nalazi na prvom mestu među plaćenim igrama u Puzzle kategoriji. Međutim, kompanija je odlučila da je povuče iz pomenutih prodavnica, jer se pokazalo da loše utiče na poslovanje.

Ispostavilo se da, popularnost ove igre negativno utiče na sve ostale naslove kompanije, jer je korisnicima draže da jednokratno plate određeni iznos, nego da „moraju“ tokom igranja stalno nešto da plaćaju kako bi napredovali“. Zato je popularnost Rovio Classic: AB-a dovela do pada zarade u drugim igrama. Istovremeno, kompanija navodi da jednokratni sistem plaćanja donosi znatno manje novca kompaniji, od sistema mikro-transakcija. I tako smo došli do paradoksa da se ukida jedna uspešna i popularna mobilna igra, jer kompanija zbog nje gubi novac.

Pročitajte i:  Apple otvara App Store za usluge strimovanja igara 

Izvor: Droid-Life

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,