Angry Birds se vraća na iOS i Android bez mogućnosti kupovine u aplikaciji

Angry Birds je bila jedna od prvih istaknutih igara na iPhone i ranim Android uređajima i na kraju je stvorila carstvo povezanih igara i filmova.

PCPress.rs Image

Na 10-godišnjicu igre, originalni Angry Birds se vratio u Apple App Store i Google Play Store

Međutim, igra koja je sve započela nije bila zvanično dostupna neko vreme, pošto se Rovio fokusirao na novije spinove Angry Birds. Baš na vreme za 10-godišnjicu igre, originalni Angry Birds se vratio u Apple App Store i Google Play Store. Originalna igra Angry Birds je tiho povučena iz prodavnica mobilnih aplikacija 2019. godine — Rovio je u avgustu 2019. rekao da je uklanja „u svrhe testiranja“ bez daljeg pojašnjavanja. Međutim, igra se sada vratila sa punim remasterom, označenim kao Rovio Classics: Angry Birds.

Ažurirana verzija je bliska rekreacija originalne igre, ali umesto originalne vlasničke igre, nova igra koristi češći Unity engine. Rovio je u blog postu rekao da korišćenje ažuriranog motora stvara „održiviju platformu za igru koja će se nuditi na novijim uređajima, uz očuvanje autentičnog iskustva Angry Birds iz 2012“. Iako je bliska originalnoj igri, postoji nekoliko izmena — igra košta 0,99 dolara u App Store-u i Google Playu, umesto da je besplatna i podržana je reklamama i kupovinama u aplikaciji kao što je originalna verzija.

Pročitajte i:  Google dodaje Max, Peacock i Angry Birds u automobile  

Na primer, dok je „Mighty Eagle“ power-up nekada zahtevalo pravi novac u originalnoj igri, sada je to jednostavno dugme koje se može koristiti za prelazak nivoa. Igra je dostupna za preuzimanje sa Apple App Store-a i Google Play Store-a. Android 6.0 ili noviji je neophodan za Android verziju, dok iOS verzija radi na svim uređajima sa iOS 13 ili novijim.

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari: