Angry Birds slavi 10. rođendan

Jedna od najpoznatijih igara za mobilne platforme, Angry Birds, danas proslavlja značajan jubilej – 10 godina postojanja. Originalna igra bila je prva mobilna igra koja je dostigla milijardu preuzimanja, kao i prva mobilna igra koja je igrana u svemiru.

PCPress.rs Image

Do današnjeg dana, Angry Birds imao je više od 4 i po milijarde preuzimanja. Korisnici se često zasićuju jedne teme u igrama, ali je Angry Birds i po tome specifičan – za ovom igrom i njenim franšiznim izdanjima i dalje vlada nesmanjeno interesovanje. Možda je izgledalo da će 2014. godine pomama za besnim ptičicama prestati, ali tada su se umešali AR i VR spin-off-ovi, koji su joj udahnuli novi život. Pored igre, na istu temu snimljena su i dva, prilično dobro kotirana crtana filma, a postoji i čitava industrija igračaka i suvenira sa temom ptičica i prasića.

Rovio, kompanija koja je napravila ovu igru, potrudila se da popularnost iskoristi i za neke humanitarne akcije. Tako je, na primer, na nedavnom održanom događaju prilikom promocije Angry Birds 2 igre, pozvao igrače da „unište“ 10 milijardi svinja, nakon čega bi kompanija uplatila 100.000 dolara za podršku UNICEF-u. Naravno, igrači su taj cilj dostigli lako i brzo dostigli i prestigli.

Pročitajte i:  Sega kupila Rovio za 776 miliona dolara

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: , , ,