BIZIT plus

Antec Signature 1000 Titanium – Potpis titanijuma

Raspon od 600 do 800 vati već dugo važi za optimalan za računare s jačim hardverom, pa većina nije imala preku potrebe da ide preko toga. Međutim, nedavna dešavanja na hardverskoj sceni – novi procesori s puno jezgara, kao i nove AMD i Nvidia grafičke karte vraćaju jača napajanja u fokus

PCPress.rs Image

Oživljavanje legende

Antec je rešio da oživi legendarnu Singature seriju napajanja koja se u originalnoj verziji pojavila još 2008. godine. Tada su ova napajanja bila daleko ispred konkurencije i bila su omiljena svim PC entuzijastima. Sada je konkurencija dosta jača, pa je Antec morao da se potrudi kako bi ovu seriju postavio u sam vrh.

PCPress.rs Image

Za ovaj poduhvat izabran je malo drugačiji put. Antec je iskoristio Seasonic Prime osnovu za Signature napajanja, koja važi za jednu od najboljih u ovoj kategoriji napajanja. Kvalitet komponenti i izrade je vrhunski, pa imena proizvođača određenih komponenti, kao što su Infineon, Rubycon, Champion, Weltrend, to dodatno i potvrđuju.

PCPress.rs Image

Detalji koje je Antec nadogradio tiču se dodatnih sistema kontrole, dizajna i hlađenja. Želeli su da naprave lepo i elegantno napajanje, što im je i uspelo. Modularni koncept je i dalje tu, što znači da korisnik može koristiti samo one kablove koji su mu neophodni. Signature 1000 Titanium poseduje veliki 24-pinski kabl za napajanje matične ploče, dva 8-pinska za CPU, šest kombinovanih 6+2-pinskih kablova za napajanje grafika, te 14 SATA i pet molex konektora. Ukoliko neko od korisnika dođe u situaciju da mu treba još više uređaja i snage, Antec ima OC Link opciju koja omogućava paralelni rad dva ovakva napajanja.

PCPress.rs Image

Signature 1000 Titanium je deklarisan kao „80+ Titanium”, uz izmerenu maksimalnu efikasnost u rasponu od 90 do 94 procenta. Tu je i Lambda-A rejting kada je u pitanju buka, što znači opseg od 20 do 25 dB tokom rada. Zanimljivo je da Signature 1000 Titanium održava relativno nizak nivo buke i pri skoro maksimalnom opterećenju, što nije lako ostvarivo. Koliko je Antec siguran u novu Signature seriju, govori i garancija od čak 10 godina koju daje.

PCPress.rs Image

Signature 1000 Titanium košta 35.000 dinara, što nije malo, ali imajući u vidu mogućnosti, kao i cenu hardvera koje ovo napajanje treba da pokreće, izbor visokokvalitetnog napajanja za high-end računare treba da bude prioritet.

Korisna adresa: Mid9.rs

 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,